Wat is groene stroom?
Groene stroom is duurzame energie, die is opgewekt met behulp van zonnecellen, waterkracht, wind of met biomassa. Er zijn geen fossiele energiebronnen zoals aardgas en steenkool voor nodig, die het milieu belasten en die bovendien op termijn uitgeput raken. Groene stroom wordt op een natuurvriendelijke manier opgewekt. Groene stroom is schoon en onuitputtelijk! Waarom zou ik kiezen voor groen stroom?
Het is een investering in de toekomst. Hoe meer mensen kiezen voor groene stroom, hoe meer de productie van milieu-onvriendelijke energie wordt teruggedrongen.
Is groene stroom duurder?
Ja, groene stroom is iets duurder dan gewone stroom. Het opwekken van groene energie is namelijk duurder dan het opwekken van gewone energie. Maar door belastingmaatregelen van de overheid hoeven groene stroomgebruikers geen energieheffing (Ecotax) te betalen.
Over groene stroom hoef je geen Ecotax te betalen
Ja, dat klopt. De overheid stimuleert het gebruik van groene, duurzame energie. Daarom hoeven groene stroomklanten over hun groene stroom geen energieheffing of Ecotax te betalen.
Door deze vrijstelling bedraagt de meerprijs voor groene stroom per jaar slechts enkele euro\'s extra ten opzichte van gewone stroom.
Wat is Biomassa?
Biomassa is de verzamelterm voor allerlei organische materialen, zoals: · snoeihout of gras; · GFT (Groente-, Fruit- & Tuinafval); · sloophout; · mest. Door het verbranden, vergassen of vergisten van biomassa kan duurzame elektriciteit, en dus groene stroom, worden geproduceerd. Maar anders dan bij de verbranding van fossiele brandstoffen is de omzetting van biomassa \'CO2-neutraal\'. Hierdoor draagt biomassa als energiebron niet bij aan het broeikaseffect . Er zijn vier bronnen voor biomassa brandstoffen: houtafval uit de bosbouw, plantaardig afval uit de landbouw zoals stro, plantaardig afval uit de landbouwverwerkende industrie en energiegewassen die speciaal worden geteeld voor het gebruik als brandstof. Deze brandstoffen kunnen worden gebruikt om elektriciteit op te wekken in een warmte/krachtinstallatie, of als brandstof voor stadsverwarming. Bovendien is biomassa een onuitputtelijke energiebron, want datgene dat gebruikt wordt, kan opnieuw worden aangeplant. Het doel van de overheid is dat in 2020 10% van al onze energie afkomstig is van duurzame energiebronnen, waarvan de helft uit biomassa.
Over de hele wereld worden de elektriciteitsmarkten geliberaliseerd. Nationale overheden proberen manieren te vinden om te zorgen dat duurzame energie, vaak duurder dan
REACTIES
1 seconde geleden
J.
J.
Volgens mij is het verslag niet helemaal compleet, het eindigt middenin een zin... staat de rest misschien nog ergens anders?
20 jaar geleden
AntwoordenS.
S.
leuk werkstuk alleen misschien kan je iets dieper in het onderwerp zakken!
8 jaar geleden
Antwoorden