Hoeveel asielzoekers zijn er in Nederland en waar komen ze vandaan?
Wereld wijd zijn er ongeveer 15 miljoen vluchtelingen en 20 tot 30 miljoen ontheemden. Ontheemden zijn vluchtelingen binnen de eigen landsgrenzen.
Twee derde van de vluchtelingen zijn vaak kinderen die hun ouders hebben verloren, of zelf alleen zijn gevlucht. De meeste vluchtelingen blijven buiten Europa want slechts 5% van alle vluchtelingen komen naar Europa. In Europa zijn er int totaal meer als een half miljoen vluchtelingen ( niet meegeteld de vluchtelingen die al een verblijfvergunning hebben ). De meeste vluchtelingen komen uit landen zoals:
Palestijnse 3.931.000 Eritrea 320.000
Afghanistan 2.560.000 Burundi 310.000
Irak 568.000 Bosnië-Herzegovina 300.000
Siërra Leone 460.000 Vietnam 285.000
Somalië 425.000 Liberia 250.000
Soedan 420.000 Dem. Rep. Congo 240.000
Joegoslavië 390.000 Birma 240.000
Angola 340.000 Azerbeidzjan 230.000
Kroatië 340.000
(In deze tabel zie je hoeveel mensen uit hun eigen land naar zijn Europa gevlucht naar.)
De meeste vluchtelingen vluchten naar de buurlanden eromheen dat is het minst ver reizen maar vaak heeft dat land ook te kampen met problemen dus worden mensen gedwongen naar een ander land te gaan. Over het algemeen kiezen mensen waar de economie het meest aantrekkelijk is of plaatsen waar ze familie of kennissen hebben wonen. In Nederland wonen er ongeveer 1,4 vluchtelingen met een tijdelijke of vaste verblijfsvergunning.
In Nederland woorden ze anders geteld omdat er 20 jaar omdat er nog niet zoveel bekend was over vluchtelingen. De laatste jaren is dat heel erg gaan veranderen want bijna alle landen hebben nu een UNHCR kantoor ( Hoge VN-commesaris voor de vluchtelingen) een tweede oorzaak is dat er door oorlogen of problemen in een land de vluchtelingenstroom erg is toegenomen. Het is nu ook wel makkelijker geworden om te vluchten omdat de afstanden nou makkelijker af te leggen zijn bijvoorbeeld met auto’s of vliegtuig.
Een derde oorzaak is dat er na de oorlog ongeveer 45.000 vluchtelingen toestemming kregen om in Nederland te blijven, omdat zij een hele belangrijke rol hebben gespeeld bij het opbouwen van Nederland. Steeds meer mensen kwamen voor gezinshereniging. Het is niet leuk om in een land te leven waar mensen geen inspraak hebben of in een dictatuur leven dat soort mensen vluchten ook vaak weg uit hun land of naar een buurland.
Push- en pullfactoren bij vluchtelingen (economische/politieke vluchtelingen)
De mensen die vluchten uit een land en naar een ander land komen hebben meestal goede redens om weg te gaan (push factor) of om naar een land te gaan (pull factor).
Je hebt 2 soorten vluchtelingen economische en politieke vluchteling. Een vluchteling kan namelijk 2 redenen hebben. Een politieke vluchteling is een persoon die gevlucht is omdat hij vervolgd werd door zijn religieuze / politieke overtuiging of doordat hij tot een sociale groep hoort die de sociale groep niet goed vind. Deze vluchtelingen hebben een kans om het land op een legale manier binnen te komen. Zij kunnen namelijk een asielaanvraag doen en zeggen dat ze een politiek vluchteling zijn. Zij moeten natuurlijk wel hun hele verhaal vertellen en dan gaan ze dat onderzoeken om te kijken of het klopt. Naast deze politieke vluchtelingen, die het echt moeilijk hebben gehad, heb je ook economische vluchtelingen.
Economische vluchtelingen zijn mensen die alleen maar naar ons land komen omdat ze er economisch op vooruit gaan. Deze ‘vluchtelingen’ zijn vaak mensen die meer willen verdienen dan in hun eigen land omdat ze niet tevreden met hun salaris zijn. Zij doen net alsof ze een politieke vluchteling zijn dienen een asielaanvraag in. Dit is heel moeilijk, omdat er in Nederland geen economische vluchtelingen meer worden toegelaten.
De aanvragen worden heel erg goed onderzocht, maar soms gebeurt het dat er een economische vluchteling komt.Vroeger was dit anders, het was toen namelijk een stuk makkelijker om ons land binnen te komen. Mensen uit Oost-Europa en Zuid-Amerika die naar ons land kwamen werden vroeger gelijk als vluchteling gezien, terwijl ze vaak kwamen voor economische redenen.
Wat ook een belangrijk is dat als mensen een asielaanvraag doet in Nederland die persoon dan een asielzoeker is. Je bent pas een vluchteling als de asielaanvraag is goedgekeurd.
Mensen die in een opvang zitten mogen maximaal een jaar in zo’n opvang blijven binnen zo’n jaar moet het geregeld zijn of een vluchteling mag blijven.
Uit welke landen komen de meeste vluchtelingen
De meeste vluchtelingen komen uit
Palestijnse gebieden 4.000.000
Afghanistan 3.600.000
Soedan 460.000
Irak 450.000
Birma 423.000
De redenen daarvan zijn dat, ze een slechte economie hebben en dat ze in oorlog leven of onder een dictatuur.
De redenen waarom veel vluchtelingen naar Nederland komen is omdat Nederland een goede economie heeft en Nederland ook een symbool de afgelopen jaren heeft gekregen dat je er veel mag doen. De meeste vluchtelingen die woonden in dorpjes of dicht bij steden voornamelijk voor die mensen is het moeilijk om zich aan te passen aan het stadsleven omdat ze dat ritme helemaal niet gewend zijn.
Ook een groot nadeel is dat de vluchtelingen in opvangcentra zitten ze niet mogen werken. Er hangt op dit moment best wel een negatieve sfeer in Nederland omdat er nu een kleine daling is in de economie en op 6 mei Pim fortyn is doodgeschoten is er ineens heel anders met buitenlanders/asielzoekers omgegaan. De vluchtelingen krijgen een negatief gevoel over Nederland terwijl dat helemaal niet hoeft.
Een pullfactor is dan ook dat minder mensen komen vanwege die negatieve sfeer.
Het Nederlandse toelatingsbeleid
De meeste mensen die vluchten komen uit een land met een strenge dictatuur dat soort mensen werden vroeger in Nederland gelijk toegelaten zodat ze hier veilig konden leven op een gegeven moment kwamen er opens heel veel vluchtelingen in een jaar binnen zo’n 20 tot 50.000 mensen, in 1985 moest de Nederlandse regering toch wat doen want ze konden niet zomaar iedereen toelaten die onder een strenge dictatuur leefde. Nederland begon met het maken van strengere toelatingsregels en die begonnen ze ook toe te passen. Een van de belangrijkste regels was dat een vluchteling moest kunnen aantonen dat hij gevaar zijn eigen leven liep in zijn land, was dat niet het geval dan moest de vluchteling terug naar zijn eigen land. Een andere regel was dat als zijn familie hier had leven bijvoorbeeld zijn vrouw dan mocht hij wel komen ( gezinshereniging ). Daar was een internationale afspraak over gemaakt dat was het verdrag van Genéve die in 1951 was getekend.
Het Nederlandse spreidingsbeleid
Het spreidingsbeleid in Nederland zorgt er voor dat alle vluchtelingen niet nar een plek moeten maar door op verschillende plaatsen in Nederland terecht kunnen. In elke Gemeente moet een bepaald aantal % asielzoekers ontvangen zodat ze niet allemaal op een plek gaan wonen zo heb je geen segregatie maar juist een vorm van intergratie omdat de mensen verspreid wonen en bij elkaar in wijken. De vluchtelingen worden opgevangen in vluchtelingenkampen. Je hebt verschillende kampen door heel Nederland die mensen die daar werken zijn allemaal vrijwillergers, in totaal werken er zo’n 3000 vrijwillergers in de opvangcentra´s.
Je hebt verschillende soorten opvangen:
Eerst kom je in het OC ( een onderzoekscentrum van coa). Die opvang daar is een paar maanden daar gaan ze kijken hoe het komt dat je gevlucht ben en of je echt een politiek vluchteling ben.
Daarna ga je naar het asielzoekerscentrum (AZC) je zit daar een langere tijd totdat je weet of je in Nederland mag blijven wonen.
Veel van die opvangcentra hebben het heel moeilijk omdat als er bijvoorbeeld een grote oorlog uit breekt of mensen onder grote druk staan in hun land vluchten ze massaal weg uit hun land. Daardoor is er te weinig ruimte om een grote stroom asielzoekers op te vangen, dat betekent dan dat het COA in dat soort tijden snel nieuwe centra moeten bouwen oom die mensen te kunnen opvangen. Dat kost vaak heel veel tijd omdat ze dat met gemeentes moeten bespreken en die willen vaak niet de kosten en de gevolgen van dat soort kampen hebben.
Vaak worden in dat soort tijden ook leeg staande woningen gebruikt om mensen onderdak te bieden.
Mensen die een plek in het AZC hebben gevonden die zijn dan al wat zekerder van het blijven hier in Nederland. Vaak worden ze door vrijwilligers geholpen om alvast plannen te maken voor hun toekomst voor hun verblijf hier in Nederland. In die tijd leren de mensen de gewoontes en de taal vaak doen ze dan ook vrijwilligers werk om nog wat bij te verdienen vaak verdienen die mensen €1 per uur en maximaal €25 euro in de week.
Je hebt ook centra voor vluchtelingen die minderjarig zijn. Kinderen tot 18 jaar die op vlucht zijn en zonder ouders in Nederland aankomen worden in een aantal speciale opvangcentra gezet. Ze kunnen bijvoorbeeld ook in pleeggezinnen komen te wonen of op kamers op zogeheten kleine wooneenheden.
Een asielaanvraag
Als iemand in Nederland asiel wil aanvragen dan moeten ze een hele procedure doorlopen voordat ze als vluchteling worden gezien. Want pas als je als vluchteling word gezien dan pass mag je voor bepaalde of onbepaalde tijd in Nederland blijven. Het proces begint bij de aanvraag naar asiel. Dit kunnen ze doen bij drie verschillende aanvraagcentra, dat zijn deze Rijsbergen, Zevenaar of op Schiphol. De asielzoekers moeten hier twee aanvragen doen. Een aanvraag voor toelating als vluchteling en een verzoek om een verblijfsvergunning. Als ze dit gedaan hebben dan wordt er een tolk voor ze geregeld omdat die mensen vaak geen Nederlands spreken of heel slecht Engels. Dan moet de asielzoeker tegenover een ambtenaar van het ministerie van Justitie verklaren waarom hij zou moeten worden toegelaten. Om te weten of de persoon eerlijk is geweest over zijn identiteit worden er foto’s en vingerafdrukken gemaakt. Die worden vergeleken natuurlijk kijken naar een identiteitsdocument. Wat ook erg belangrijk is, is dat in het proces is dat de ambtenaren weten hoe de asielzoeker zijn vlucht heeft afgereisd want als blijkt dat hij niet word toegelaten wordt hij ook zo terug gestuurd naar zijn eigen land. Want volgens het Verdrag van Dublin kan een asielzoeker terug worden gestuurd naar land van herkomst als hij al eerder een asielaanvraag heeft gedaan in een land dat langs zijn route lag. Als hij bijvoorbeeld via Duitsland is gekomen en daar is zijn aanvraag geweigerd is, dan hoeft Nederland niet nog een keer deze aanvraag te bekijken en kunnen ze hem gelijk terugsturen. Als al deze stappen zijn geweest wordt er binnen 24 uur bepaald of de asielzoeker de verkorte of normale procedure mag doorlopen. De verkorte procedure houdt in de ambtenaar het verhaal geloofd en dat de informatie controle goed is geweest. De asielzoeker moet dezelfde dag nog terug komen om zijn verhaal nog eens te doen en dan wordt er weer een gekeken of alles wel klopt of alles klopt wat er gezegd werd. Na dat gesprek wordt er bepaald of de asielzoeker geweigerd of dat hij mag blijven. Als deze beslissing genomen is kan de asielzoeker in hoger beroep gaan bij de rechtbank en dan blijft hij tijdelijk in het OC (Onderzoek- en Opvangcentrum). Je dus ook nog de lange procedure, hierbij is de kans veel kleiner dat je asiel krijgt. In dit geval wordt de asielzoeker gelijk na het gesprek naar het OC gebracht. Deze lange procedure duurt 3 tot 6 maanden. Als die periode is geweest wordt er bepaald of de asielzoeker de A-status krijgt. (De A-status betekent in dat de asielzoeker is wordt gezien als vluchteling en in Nederland mag blijven). Als de asielzoeker gelogen heeft kunnen ze het altijd nog terug draaien en moet hij alsnog het land uit. Hij moet dan terug naar zijn eigen land. De asielzoeker moet dan meteen het land verlaten, De asielzoeker kan ook zeggen dat het niet klopt wat de ambtenaren zeggen hij gaat dan als het ware in hoger beroep bij het ministerie van Justitie. Als dan moeten ze alle informatie opnieuw bekijken en moet de asielzoeker een tijdelijk verblijf aanvragen. Je hebt ook nog de C-status (C-status). In dit geval wordt de asielaanvraag niet behandeld, maar mag deze op menselijke basis in Nederland blijven. Dit betekent dat op basis van het Verdrag van Geneve niet op de vlucht is, maar dat de leefomstandigheden in hun land niet menselijk zijn. Als de situatie weer beter is dan moet deze asielzoeker weer terug naar hun eigen land. Als laatste heb je ook nog de Voorwaardelijke Voorziening Tot Verblijf(VVTV). Dit betekent dat er in hun eigen land een burgeroorlog is. Na drie jaar kan dit ook worden omgezet in een VTV (Voorziening Tot Verblijf), dat gebeurt als er in die tijd nog steeds geen verandering is in die oorlog.
Ook als na die periode zijn verblijf in Nederland wordt afgewezen kan hij alsnog in hoger beroep gaan dan moeten de ambtenaren alle informatie weer opnieuw bekijken en bestuderen. Hierna kan de rechtbank alsnog besluiten dat de aanvraag niet goed is en kan de asielzoeker alsnog geweigerd worden. Daarna mag je niet meer in hoger beroep gaan. Veel asielzoekers besluiten dan illegaal in Nederland te blijven.
Hoe komt het dan dat er zoveel illegalen zijn in Nederland
Er dus ook nog illegale buitenlanders. Zij verblijven zonder toestemming van de regering in Nederland. Dat zijn vaak zijn dit afgewezen asielzoekers, die echt niet terug kunnen naar het land vaar ze vandaan komen. Zij duiken dan onder.
Het aantal illegalen in Nederland is niet te schatten, want illegalen gaan natuurlijk niet zeggen van: ´´ hè ik ben illegaal ´´ dat zou natuurlijk dom zijn daarom kunnen we niet precies zeggen van hoeveel illegalen er in Nederland zijn. We schatten dat het er zo’n honderdduizenden zijn en dat zij zeer massaal gebruik maken van sociale voorzieningen.
Er zijn onderzoeken geweest naar het aantal illegalen, dit leverde vaak weinig op. In grote steden ligt het aantal veel hoger als in de dorpen, maar hoeveel hoger? Alle schattingen zijn eigenlijk niet goed omdat je het niet 100% zeker weet verschillen dus.
De regering doet de laatste tijd heel veel om het illegale werk tegen te houden. Zo is er dus is het dus gebeurt dat er een wet geformuleerd die ervoor moet zorgen dat de werkgever strenger bestraft moet worden wanneer hij illegale mensen in dienst heeft omdat die mensen hele goedkope uitzendkrachten zijn. De laatste tijd stijgt ook het aantal buitenlanders dat Nederland wordt uitgezet. Naast illegale asielzoekers zijn er ook illegalen gewoon uit de EU. Zij zijn vaak drugskoeriers uit Duitsland, Engeland of Frankrijk.
Naast de wet voor werkgevers, heeft de politie het recht om een buitenlander aan te houden en zijn verblijfspapieren te controleren. Als de buitenlander zich niet kan legitimeren dan mag de politie hem opsluiten (Max. 48 uur) en een boete krijgen van € 67.50. Deze legitimatieplicht is alleen voor ‘vreemdelingen’. De regel wordt niet overal even streng gebruikt, want in grotere gemeenten wordt de regel soepeler gebruikt omdat je niet iedereen die er verdacht uitziet zomaar kan aanhouden. Zo kan het zijn dat als de buitenlander zich niet kan legitimeren, dan moet hij binnen 24 uur het doen bij de politie. Het is dan ook niet zo netjes om iemand die al meer als tien woont in de cel te gooien alleen maar omdat hij zijn papieren thuis heeft laten liggen.
Als laatste zijn er ook wel eens gerichte zoekacties naar buitenlanders gedaan. Dit doen ze bijvoorbeeld bij bedrijven waar zij al eerder illegalen hebben ontdekt. Als er zo’n zoekactie komt dan is dat vaak een chaotische gebeurtenis omdat de illegalen niet opgepakt willen worden en de wekgever al helemaal geen boete wil krijgen. Daarom proberen bedrijven het altijd zo rustig mogelijk te houden in het bedrijf zodat ze niet opvallen voor de politie. De meeste illegalen doen allemaal simpel werk omdat ze de taal niet goed kennen of analfabeet zijn ( dat ze niet kunnen lezen en schrijven). Ze doen dus vaak inpak werk of andere simpele dingen die niet opvallen.
Vertel wat over de volgende termen
Vluchteling: iemand die wegvlucht uit zijn eigen land om vaak om politieke redenen of vanwege hun geloof of groepering.
Asielzoeker: een persoon die een aanvraag heeft gedaan om in een land tijdelijk te verblijven tot de situatie in zijn eigen land gekalmeerd is of een vaste verblijfsvergunning als ze gevaar voor eigen leven lopen.
Push (duw) factoren:
Redenen waarom iemand uit zijn eigen land vlucht
• Bedreiging
• Discriminatie
• Politieke redenen
• Economische redenen
• Oorlog
• Natuurrampen
• Hongersnood
Vaak vertrekken mensen om die redenennaar een ander land.
Pull (Trek) factoren:
Redenen waarom iemand naar een land komt
• Eigen veiligheid
• Goede economie
Vaak belanden ze per toeval in een land omdat ze op hun reis werden aangehouden.
Toelatingsbeleid:
Het beleid van de Nederlandse regering of mensen wel of niet in het land mogen komen.
Spreidingsbeleid:
Het beleid dat ervoor zorgt dat alle vluchtelingen niet op een hoopje komen maar verspreid over het hele land vaak is er over de 4 grote steden niet meer als 40% vluchtelingen die 40% zijn verspreid over de 4 grote steden (Rotterdam, Amsterdam, Den Haag, Utrecht)
Vreemdeling:
Een persoon wordt gezien als vreemdeling als hij uit een ander land komt zonder geldige papieren, die dan in een ander land wil verblijven.
Hoofdvraag
Welke asielzoekers en vluchtelingen worden toegelaten in Nederland en waar komen ze te wonen?
Ik heb de hoofdvraag tijdens mijn werkstuk al behandeld maar ik zal het dan nog even uitleggen.
Als vluchtelingen in Nederland aankomen, moeten ze asiel aanvragen, als ze dat eenmaal hebben gedaan heten ze geen vluchtelingen meer maar asielzoekers. Elke asielzoeker word behandeld en ondervraagd, want je mag niet naar Nederland komen als je hier komt wegens economische redenen. Als ze dan hun verklaring hebben afgelegd gaan ambtenaren het controleren of de papieren van die asielzoeker en zijn verhaal wel klopt. Als dat dan eenmaal is gebeurd komen ze in een opvangcentrum terecht die verspreid zijn over heel Nederland (spreidingsbeleid) zodat alle asielzoekers niet op een plek komen en je dus een goede verdeling hebt van mensen (intergratie). Dan na een periode van 3 tot 6 maanden gaan ze kijken of de toestand in zo´n land is verbeterd, als het verbeterd is moet ze asielzoeker weer terug keren naar zijn eigen land als dat niet het geval is dan krijgt hij van de regering een tijdelijk verblijfsvergunning. Na een tijdje wordt er dan beslist of de asielzoeker definitief mag blijven (toelatingseisen). Dan heten ze geen asielzoekers meer maar immigranten omdat ze dan in Nederland mogen blijven wonen. Tijdens die periode leren ze van de Nederlandse cultuur en gewoontes van zo’n land. Aanpassen is heel moeilijk zeker als mensen de taal niet kennen en omdat Nederlands een van de moeilijkste talen is om te leren, is het toch knap dat mensen het toch lukt.
Slotwoord
Ik heb van dit werkstuk behoorlijk veel geleerd, ik denk nu toch echt 2x na voordat ik wat zeg over al die vluchtelingen in Nederland. Want het is toch heel lastig wat die mensen allemaal meemaken, sommige mensen raken daardoor gewoon hele familie’s kwijt en dat dan toch heel knap om te zien dat die mensen toch nog iets goeds met hun leven kunnen doen.
Ook vind ik dat er meer steun moet worden gegeven, mensen zeggen wel van Nederland is vol dat is in een opzicht ook wel zo maar die mensen denken te veel in hokjes in plaats dat ze nou eens zouden kijken hoeveel open stukken we hebben en daar dan iets mee doen, dan zouden er een stuk minder problemen zijn denk ik.
Extra
Hoe gaat Nederland met vluchtelingen om in vergelijking met andere landen in Europa?
Nederland is samen met Zwitserland het land met de meeste asielzoekers in verhouding met de eigen bevolking. Hierdoor zijn in ons land de asielcentra’s overvol en worden mensen die niet meer in asielcentra kunnen in tentenkampen opgevangen voor zolang dat nodig is.
Nederland heeft zoveel asielzoekers doordat het asielbeleid zo goed is. Vluchtelingen weten dan ook wereldwijd dat asielzoekers het goed hebben in Nederland. Nederland heeft een goede economie dus ze verdienen ook meer als in hun eigen land. Dit zorgt ervoor dat er ook veel werk is en dat is vergelijking met andere landen in Europa uitzonderlijk. Nederland heeft namelijk een hele lage werkeloosheidgrens. Ook vinden veel asielzoekers het fijn dat er geen onderscheid wordt gemaakt tussen legale allochtonen en autochtonen. Men heeft hier ook gelijke rechten wat betreft sociale voorzieningen (iedereen die ziek is heeft recht op medische zorg). Iedereen krijgt ook eten en onderdak als er hier een asielaanvraag wordt gedaan en als laatste is Nederland heel soepel met internationale verdragen. Dat is heel anders als in andere landen in Europa.
Nederland heeft een van de best geregelde asielsystemen in de wereld. De regels zijn soepel, procedures helder en de beroepsmogelijkheden tegen een beslissing zijn groot. De opvang is voor iedereen en rechtshulp is gratis ze kunnen zelfs nog bijverdien door vrijwilligers werk te doen . Ook is het hier makkelijk om je gezin te herenigen. Hier zijn hele verschillende manieren van de regels. De regels zijn namelijk heel vaag geformuleerd en is er dus ruimte voor zelf te bedenken wat je wilt doen. De rechters in het land herschrijven vaak de regels omdat ze te soepel en te makkelijk zijn. Internationaal zijn alleen de grondregels vastgelegd.
Nederland krijgt veel meer asielzoekers als Scandinavië, Frankrijk en Oostenrijk. Duitsland heeft problemen om het aantal asielzoekers van begin jaren ’90 onder te brengen. Hiernaast maken Groot-Brittannië en België zich zorgen over de enorme stroom van de afgelopen jaren.
In 1997 kreeg Nederland bijna twee keer zoveel asielzoekers als alle Scandinavische landen samen dat kwam ook vanwege de goede economie en opvang in Nederland. In 1998 heeft Nederland 48 duizend asielzoekers. Dit is niet eens de helft van het aantal dat vorig jaar zich in Duitsland meldde, met 104 duizend een heel hoog aantal. Toch is het aantal asielzoekers niet veel hoger als dat van Nederland.
In Frankrijk is het erg moeilijk om een woonplaats te krijgen, omdat er maar 4600 plaatsen zijn en de asielzoekers zelf naar een woonplaats moeten zoeken. Er zijn erg veel illegalen in Frankrijk, omdat de procedure voor legale toelating heel zwaar is en weinig mensen maar worden toegelaten.
In Duitsland waren ze heel gastvrij en het ook een aantrekkelijk land weer doordat ze een goede economie hadden. Het ligt gunstig en het is er economisch goed. Er is echter de laatste jaren een stijgende werkeloosheid, en is de economie sinds de Euro wat terug gezakt.
In Nederland zijn honderdduizenden illegalen. In Spanje, Frankrijk, Italië en Duitsland ligt dit aantal een heel stuk hoger. Dus een streng asielbeleid heeft ook niet veel effect. In Denemarken is het niet mogelijk om illegaal te zijn, omdat iedereen hun identiteitskaart altijd bij zich moet hebben en ook regelmatig moet tonen.
Vreemdeling:
Een persoon wordt gezien als vreemdeling als hij uit een ander land komt zonder geldige papieren, die dan in een ander land wil verblijven.
REACTIES
1 seconde geleden
E.
E.
mooi geschreven kelvin allen het was eigenlijk niet wat ik zocht want ik maar een werkstuk over immigratie ik heb er een heel klein stukje uit kunnen halen..
groejes ella
21 jaar geleden
AntwoordenA.
A.
hee ik zou je graag willen vragen of je nog weet waar je al die informatie vandaan hebt ik moet die werkstuk inleveren op 6-05-03 dus ik zou graag willen dat je op deze bericht reageert
al kost het je tijd {please help }.
21 jaar geleden
AntwoordenM.
M.
Goed Werkstuk Man!
21 jaar geleden
AntwoordenJ.
J.
goed verslag kelvin..... ik heb er veel aan gehad... bedankt!! (K)
20 jaar geleden
AntwoordenE.
E.
Man, jij weet wat je doet ;) echt heel erg goed... u go kelvin :) xxx
20 jaar geleden
AntwoordenR.
R.
Precies dezelfde opdracht die ik moet doen:)
14 jaar geleden
AntwoordenP.
P.
Geweldige site dit !
ik gebruik hem altijd,
als ik voor een Toets me boeken ben vergeten op school,
dan kan ik alles van deze site leren en halen,
echt handig <3
12 jaar geleden
AntwoordenR.
R.
Hoi! Ik heb super veel aan jou verslag gehad alleen zou heeel graag je bronnen willen weten, ik moet zelf voor aardrijkskunde een dossier maken en mijn onderwerp is vluchtelingen in Nederland, zou je ajb willen reageren? Alvast bedankt!
12 jaar geleden
AntwoordenK.
K.
ik heb het van heel veel site's en fijn dat julie hem leuk vinden
12 jaar geleden
AntwoordenB.
B.
Asome website heb een 8,2 nice thanks kelvin
8 jaar geleden
AntwoordenS.
S.
Geweldig werkstuk!!
8 jaar geleden
AntwoordenA.
A.
super vet ik heb hier veel aan gehad
7 jaar geleden
Antwoorden