Hoofdstukken:
Inhoudsopgave
Voorwoord
1 Belangrijke informatie.
2 Waar liggen deze gebieden?
3 Wat zijn het voor ’n gebieden?
4 Wat is er te doen voor de toeristen?
5 Flora en fauna.
Nawoord
Voor mijn verslag over massatoerisme en elite toerisme heb ik gekozen voor de Malediven en Karinthië. Ik heb gekozen voor deze gebieden omdat ik wel meer wou weten over de Malediven en omdat ik al een paar keer ben geweest in Karinthië en er deze zomer weer heen ga. Dus daar weet ik al iets over.
Malediven:
In de Malediven wonen 245.000 mensen. De hoofdstad is Malé en het oppervlakte is 298 km². De taal is Divehi of Engels en de munteenheid is de Rufiyaa. De religie is de Islam. De belangrijkste inkomstenbron is het toerisme. 9 eilanden van de Malediven zijn groter dan 2 km². De zon schijnt er bijna het hele jaar door waardoor de temperatuur vaak het hele jaar door 29 °C zijn. Het zeewater heeft het hele jaar door ook een aangename temperatuur. Het totale landoppervlakte is 300 km². De rest is water. Er is tijdsverschil tussen Nederland en de Malediven in de zomer is er 3 uur voorsprong en in de winter is dat 4 uur.
Karinthië:
In Oostenrijk (waar Karinthië ligt) wonen ruim 8 miljoen mensen. Oostenrijk heeft een landoppervlakte van 83,855 vierkante km. De hoofdstad van Oostenrijk is Wenen. In Oostenrijk wonen meer vrouwen (51,6%) dan mannen (48,4%). De tempraturen verschillen nogal met de zomer en de winter. In de zomer is het rond de 35 °C en in de winter is het boven in de bergen onder het vriespunt en aan de voet van de berg zeker rond het vriespunt. Als er in de winter geen sneeuw ligt kunnen ze met sneeuw kanonnen toch de bergen wit maken. De tijd in Karinthië is hetzelfde als in Nederland.
Malediven:
De Malediven liggen midden in de Indische Oceaan, tussen het zuidelijkste gedeelte van India en de Seychellen. De Malediven bestaan uit 1190 verschillende eilanden, er zijn 200 eilanden bewoond en er zijn er 75 geselecteerd voor toeristen. De volgende eilanden zijn de grootste eilanden van de Malediven: Huwarafushi, Haa Allfu, Haa Dhaal, Shaviyani, Raa, Noonu, Ihaviyan, Baa, Gaafaru, Nord-Male, Ari, Süd-Male, Felidhu, Faaf, Vattaru, Thaa, Laamu, Gaaf Alifu, Gaaf Dhaal, Gnavyani en Seenu. Deze eilanden zijn verspreid over 100.000 km², dat is van oost naar west 130 km en van noord naar zuid 765 km.
Karinthië:
Karinthië ligt in het midden van Oostenrijk en is in de zomer en in de winter aantrekkelijk voor toeristen. In de zomer is het aantrekkelijk door het weer (ook al is het niet altijd helemaal zonnig) en in de winter voor de wintersport.
Malediven:
De omgeving van de Malediven ziet eruit als witte stranden, een blauwe lucht, palmbomen, koraalriffen, glashelder blauw water vol tropische vissen. De 9 grootste eilanden hebben een naam gekregen die past bij de reden waarom ze toeristen aantrekken. Bijvoorbeeld: Soneva Fushi Island Resort, Soneva Gili, Sun Island, Fun Island Resort, Paradise Island, Holiday Island, Kanuhura Resort & Spa, Four Seasons Resort(Noord-Male) en Hotel Hilton (Zuid-Male). Het klimaat is tropisch en heft een hoge luchtvochtigheidsgraad en de temperatuur ligt tussen de 25 en de 35 °C. op de Malediven is er een droge tijd (van januari t/m mei) en een natte tijd (van mei t/m oktober) de Resort eilanden hebben zoet water, dit is niet betrouwbaar om te drinken.
Karinthië:
Karinthië is een bergachtig gebied en heeft ook zeeën deze hebben alleen niet zulke mooie stranden en koralen als op de Malediven. De temperatuur in Karinthië is net zo als in Nederland. En er is het hele jaar door kans op regen. In de winter zijn de bergen besneeuwd en is het gebied aantrekkelijk voor de wintersport-toeristen.
Malediven:
Het toerisme is de belangrijkste bron van inkomen op de Malediven. En zijn 74 van de 1190 eilanden ingericht voor de toeristen. Daar staan dan hoofdzakelijk hotels en andere voorzieningen voor de toeristen. Een paar voorbeelden van die voorzieningen zijn een les duiken, snorkelen en catamaran zeilen. Het is voor toeristen ook leuk om een bezoekje te brengen aan de vismarkt of te gaan nightfishen of island hoppen. Er wordt betaald met dollars. De reizen naar de Malediven zijn erg duur dus er komen niet veel toeristen heen maar als er een toerist heen gaat dan kost het gelijk ook wel wat en verdienen ze er ook goed aan. Op de Malediven verwachten ze ook dat je hun een fooi geeft voor alles wat ze voor je doen.
Karinthië:
In Karinthië zijn er ook hotels maar ook vakantiewoningen en campings. Voor de toeristen zijn er verschillende dingen te doen. Je kunt bijvoorbeeld een bergbaan nemen, een bergwandeling maken, een rondvaart op een van de zeeën of gewoon een zwembad opzoeken. In Karinthië kun je een kaart kopen voor een bepaald bedrag waarmee je in al die dingen goedkoper of gratis kunt.
Malediven:
Op de Malediven komen veel tropische bomen voor, een paar van die voorbeelden zijn de kokospalm, bamboe, bayan (ficus), pandanus ( enkele soorten alleen op de Malediven), breadfruit en verschillende soorten struiken. In het water langs de kust zijn er mangrovegewassen. De casuaria op het strand worden voor een deel gebruikt als windschermen en beschermen andere planten tegen het zoute zeevocht. Voor de Fauna worden er ontelbaar veel soorten geteld. Van microscopisch klein tot een witte haai van 14 meter. Het lauwwarme water met de koraalriffen zijn een goede omgeving voor tropische vissen, waarvan er sommige nog niet zijn ontdekt. Ook kun je in de Maledivische wateren dolfijnen en walvissen vinden. Er zijn hier dus erg mooie koralen en het is niet zo goedkoop om ze te bekijken.
Karinthië:
De flora en fauna van Karintië zijn anders dan die van de Malediven. In Karinthië zijn er geen zeeën met tropische vissen, maar juist gewone bossen met bijvoorbeeld edelherten, reeën, vossen, eekhoorns en kleine roofdieren (marter, hermelijn, wezel) veel van deze dieren komen ook in Nederland voor.
Ik vond het leuk om dit werkstuk te maken ik wist al wat over Karinthië maar nog maar weinig over de dingen die hier instaan. Over de Malediven wist ik nog helemaal niets ik wist zelfs niet waar ze lagen. Maar nu weet ik dat wel.
REACTIES
1 seconde geleden
R.
R.
ik weet niet wanneer je dit verslag hebt gemaakt maar naar mijn mening klopt er heeeeel erg weinig van.
Gr, Ronnie
19 jaar geleden
Antwoorden