THE SOUND OF MUSIC
Vorm:
In welke ruimte vond de voorstelling plaats?
In een lijsttheater (Fortis Circustheater)
Beschrijf in enkele woorden het toneelbeeld:
Spel:
Het is een klassiek verhaal met een zoektocht naar vrijheid, geluk en liefde.
Mise-en-scène:
De gouvernante is een persoon met een open karakter. De kapitein is nogal stug en gekweld. Hij heeft een slechte band met zijn kinderen, maar de gouvernante zorgt ervoor dat ze goed en liefdevol met elkaar omgaan. De gouvernante en de kapitein zijn allebei verliefd op elkaar alleen geven ze dat pas op het einde aan elkaar toe.
Decor & Licht:
Er waren verschillende decors: in een klooster, in een huiskamer, een balkon, een kerkhof.
Er werd ook gebruik gemaakt van verschillende lichttechnieken; 1 spot op de personage gericht, er werden ook verschillende kleuren licht gebruikt.
Kleding en grime:
De kleding was ouderwets, omdat het verhaal zich afspeelt rond de Tweede Wereldoorlog.
De vader van de kinderen is een man met een hoge status. Hij is een kapitein, hij heeft ook steeds nette kleren aan, of een uniform. De gouvernante draagt vaak ouderwetse kanten jurken. De kinderen dragen meestal uniformen.
Muziek en geluidseffecten:
Aan de naam van de musical is al te zien dat er veel muziek en zang in voorkomt. Er wordt dan ook veel gezongen. De gouvernante zingt heel erg veel. Ze leert ook de kinderen tientallen liedjes zingen. Ook grappig was te zien dat ze haar gedachtes meestal ook zong. In het theater was ook zelf een orkest aanwezig. Het orkest zat voor het vooraan beneden het podium.
Dans:
Er werd ook veel gedanst, vooral stijldansen.
De kinderen deden veel dansen samen. De gouvernante danste veel met de kapitein.
Inhoud:
Geef in enkele regels een samenvatting van de voorstelling:
De musical vertelt het verhaal van de non Maria die wordt uitgezonden als gouvernante. Ze moet zorgen voor 7 kinderen uit het gezin Von Trapp. De vader is een kapitein die erg in zijn eigen wereldje leeft. Hij is ook vaak van huis, waardoor hij eigenlijk zijn eigen kinderen niet eens kent. Maar de gouvernante brengt daar verandering in. Ze leert de kinderen wat liefde, warmte en wat zingen is. De kapitein moet dan opeens naar Duitsland komen om te helpen in de oorlog, maar hij weigert. De gouvernante en hij zijn verliefd en ze besluiten om met de kinderen te vluchten.
Om welk(e) conflict(en) gaat het in de voorstelling?
*Dat de non te vrij is voor het klooster en dat ze daar eigenlijk niet thuis hoort. Ze wordt weggestuurd om gouvernante te worden in een groot moederloos gezin. Door onzekerheid loopt ze weg. Maar ze heeft niet door hoeveel ze gemist wordt door het gezin. Ze wordt door het klooster weer terug gestuurd naar het gezin.
* De oudste dochter van het gezin is verliefd op de postbode, maar ze is eigenlijk nog te jong.
* De gouvernante en de kapitein houden eigenlijk van elkaar, maar dat geven ze niet gelijk toe.
* De kapitein wordt gevraagd om bij de Duitsers te komen helpen in de oorlog, maar hij weigert. Daardoor moet het gezin vluchten voor de Duitsers.
Wie zijn de belangrijkste personages?
* De gouvernante: is een vrolijke en lieve vrouw die aan iedereen veel warmte en liefde geeft.
* De kapitein: is erg stil en stug. Hij kan ook niet zo goed met zijn kinderen omgaan. Uiteindelijk leert hij dat van de gouvernante.
* De kinderen: kijken in het begin alles uit de boom, maar later doen ze dat niet meer.
Deze personages komen in het toneelstuk duidelijk naar voren.
Beschrijf de onderlinge relaties tussen de personages:
De gouvernante – De kapitein: In het begin doen ze gewoon tegen elkaar. Ze vindt in het begin de kapitein nogal stug. Maar later worden ze verliefd op elkaar en gaan ze trouwen.
De gouvernante – De kinderen: In het begin weten de kinderen niet wat ze van de gouvernante moeten vinden. Na een tijdje vinden ze haar heel erg leuk. Uiteindelijk wordt het een soort moeder voor ze.
De kapitein – De kinderen: De kapitein kent zijn eigen kinderen niet echt goed, omdat hij erg weinig thuis is omdat hij vaak op zee zit. Als de nieuwe gouvernante komt leert hij een betere band met zijn kinderen op te bouwen.
Zijn het gewone mensen of zijn het vooral vertegenwoordigers van een bepaald standpunt?
Het zijn gewone mensen. Uiteindelijk vormen ze een leuk en knus gezin.
Functie:
Wat is het doel van de voorstelling?
De voorstelling is vooral bedoeld om het publiek te amuseren.
Welke middelen heeft de regisseur gebruikt om het publiek te blijven boeien?
* De kinderen die mee speelden, speelde erg goed mee.
* Er was een echt orkest aanwezig
* Het decor en de kostuums waren mooi
* De toneelspelers konden erg mooi zingen.
REACTIES
1 seconde geleden