Voorbehoedsmiddelen
Inleiding
Er zijn een hoop verschillende voorbehoedsmiddelen, maar de meest gebruikte zijn toch wel het condoom en de pil.
Het condoom
Het condoom is het enige voorbehoedsmiddel dat door de man kan worden gebruikt. Het condoom is een soort plastic omhulseltje. De man moet als hij opgewonden is en dus een stijve heeft, het condoom om zijn penis doen. Als de man klaarkomt vangt het condoom het sperma op. Het is een erg veilig voorbehoedsmiddel en het enige wat eigenlijk fout kan gaan is dat het condoom scheurt. Het condoom heeft nog een voordeel, want het beschermt ook nog eens tegen soa’s. Dit is het enige voorbehoedsmiddel dat dit doet. Maar een nadeel van het condoom is dat het vrijen moet worden onderbroken om het condoom om te doen. Maar daar in tegen zijn condooms wel goedkoop, makkelijk in het gebruik en je hebt ze in allerlei soorten. Zo heb je bijvoorbeeld condooms met een smaakje, extra dikke condooms, funcondooms enz.
De pil
Een ander veel gebruikt voorbehoedsmiddel is ‘de pil’. De pil moet door de vrouw elke dag worden ingenomen. Dit moet 3 weken lang en daarna een onderbreking van een week waarin de vrouw ongesteld wordt. Dan moet ze weer 3 weken de pil slikken enz. De pil zorgt er voor dat er geen eicel vrijkomt en je dus niet zwanger kunt raken. Een nadeel is dat, als je een keer de pil bent vergeten in te nemen, hij gelijk niet betrouwbaar meer is. Maar je merkt wel meteen dat je vergeten bent de pil in te nemen, want de pillen zitten in een strip met daarop de dagen van de week. Als dit gebeurt moet je alsnog het condoom gebruiken.
Andere methodes
Sommige mensen zijn tegen het gebruik van voorbehoedsmiddelen. Bijvoorbeeld streng gelovige mensen. Deze mensen willen ook wel eens seks hebben maar niet iedere keer zwanger raken. Deze mensen doen aan periodieke onthouding of coïtus interruptus (voor het zingen de kerk uit). Periodieke onthouding is dat de vrouw bijhoudt wanneer ze vruchtbaar is en in die periode dan geen seks heeft. Coïtus interruptus is dat de man vlak voor de zaadlozing zijn penis uit de vagina terugtrekt. Maar allebei deze manieren zijn erg onbetrouwbaar.
Eigen mening
Ikzelf ben voor het gebruik van de pil en het condoom, want als je met iemand naar bed wil heb je geen zin om elke keerzwanger te worden. Ook vind ik het belangrijk om jezelf te beschermen tegen soa’s. Dit is precies wat het condoom doet. De pil vind ik erg belangrijk voor extra veiligheid. Ik vind periodieke onthouding en coïtus interruptus geen goede methode, want de kans dat je toch zwanger raakt is erg groot. Ook bescherm je je zo niet tegen soa’s.
Conclusie
Het meest veilige is toch wel om te vrijen met het condoom en de pil. Dan weet je zeker dat je geen soa’s kunt oplopen en als het condoom scheurt je in ieder geval niet zwanger kunt worden.
REACTIES
1 seconde geleden
C.
C.
weet u misschien wat over het periokdieke onthouding of coitus interruptus? want ik moet een werktstuk maken over voorbehoedmiddelen, ik hoop dat ik nog wat van u te horen krijgt, groetjes Caitlin
21 jaar geleden
AntwoordenT.
T.
wrm heb je er geen bronvermelding bij gedaan dat hb ik nodig
20 jaar geleden
Antwoorden