Hoofdstuk 1: Beschrijven
De titel van het boek is ‘Het bosgraf’. Het boek is geschreven door Simone van der Vlugt. De uitgeverij is for books, Naarden in 2006 is het boek uitgegeven. Ik heb het boek gekozen omdat het verplicht was om te lezen, en daarna mocht je het gebruiken voor je boekverslag. Ik vond het een saai boek en ik vond het einde erg vaag.
Samenvatting Als Daphne en Roelof samen met hun hond Jackie door het bos wandelen vinden ze een kuil, gegraven door mensen. Vooral Daphne vindt het erg vaag maar Roelof trekt zich er verder weinig van aan. Als ze thuiskomen begint Daphne over het feit dat zij graag kinderen wil, ze begint er vaak gesprekken over, maar Roelof wil geen kinderen, hij wil graag verder met de zaak. Doordat Roelof de gesprekken van Daphne over haar kinderwens afbreekt ontstaan er relatieproblemen. Roelof wordt door Daphne verdacht op vreemdgaan, omdat hij minder vaak thuis is. Daarom huurt Daphne een privé-detective in, die maakt foto’s voor haar. Als zij die foto’s te zien krijgt staat daar Roelof op met z’n gezin. Hij blijkt een dubbelleven te leiden. Als Daphne later door het bos loopt is het graf dicht…
Hoofdstuk 2: Verdiepen
Onderwerp Het onderwerp van het boek is relaties, ik vind het wel een leuk onderwerp maar ik kan het me niet echt voorstellen. Ik vind het goed maar soms moeilijk verteld.
Gebeurtenissen De belangrijkste gebeurtenis uit het verhaal is het vreemdgaan en het gegraven gat in het bos. Ik vind het boek spannend, geloofwaardig en verrassend. Het spannendste stuk is de moord aan het einde van het boek. Ik vind het verhaal een beetje uitvoerig verteld, er wordt soms te lang over één gebeurtenis verteld.
Personages Ik vind de hoofdpersoon, Daphne, geen held want ze pleegt een moord. Er wordt niet ingegaan op het karakter van de personages. De beschrijving van de personen is wel redelijk duidelijk. Ik vond de zus van Daphne een sympathieke vrouw in het boek, omdat ze Daphne gelooft, en haar wil helpen. De personages in het boek hebben geen voorspelbare reacties.
Opbouw Ik vond het op zich geen ingewikkeld boek, maar ik vond het einde wel ingewikkeld. Ik vond het wel een spannend boek, omdat het best onvoorspelbaar was. Door het hele boekje verspreid zijn er flashbacks. Het verhaal wordt verteld vanuit het perspectief van Daphne.
Taalgebruik Ik vond het taalgebruik van het boekje wel makkelijk. Er werden voldoende gesprekken in het boek gevoerd, en dat was ook duidelijk te volgen. Het taalgebruik van de personages pas goed bij hen. Er is mij verder niks opgevallen aan het taalgebruik.
Hoofdstuk 3: Evalueren
Het onderwerp van het boekje vond ik goed, dat kwam ook doordat het onderwerp mij wel interesseerde. Wat ik slecht vond aan het boekje was dat het soms heel uitvoerig werd verteld. Soms werd er ook erg lang over één gebeurtenis verteld. Ik vind het boekje meteen aan het boek al wel spannend, want Roelof en Daphne vinden een gat in het bos, en het is erg onduidelijk wat het zou kunnen zijn. Dat wordt aan het eind van het boekje wel duidelijker. Het hele boekje staat in het teken van dat gat in het bos, en de relatie tussen Daphne en Roelof, dat vind ik goed want zo concentreert het boek zich op 2 onderwerpen en is het ook niet lastig. Mijn conclusie is dat het een leuk en goed boek is, maar dat het soms wel moeilijk is om te lezen.
Hoofdstuk 4: Simone van der Vlugt
Simone van der Vlugt is geboren op 15 december 1966 in Hoorn. Ze is getrouwd en heeft 2 kinderen. Ze was geïnspireerd door het boek ‘Kruistocht in Spijkerbroek’ van Thea Beckman. Op haar 13e schreef haar eerste manuscript voor historische verhalen naar een uitgever. De uitgever wees het manuscript af maar raadde haar wel aan om door te gaan met schrijven. Ze ging Nederlands en Frans studeren aan de lerarenopleiding in Amsterdam, daar kreeg ze les in jeugdliteratuur en creatief schrijven. Ze is dit niet gaan studeren om leraar te worden maar om de vakken jeugdliteratuur en creatief schrijven. Na haar studie werkte ze overdag als secretaresse en ’s avonds schreef ze over de heksenvervolging, dat boek heet ‘De Amulet’ dat was haar debuut bij Lemniscaat in Rotterdam. De uitgeverij heeft heel veel uit haar 1e boek moeten schrappen voordat ze het gingen uitgeven, maar ze vonden het wel een goed boek. Daarna volgden er veel meer historische jeugdboeken voor 12 jaar en ouder. Ze wordt door sommigen als de opvolgster van Thea Beckman beschouwt omdat ze net als haar schrijft over verschillende tijdsperiodes en jongeren in de hoofdrol spelen. Ook schrijft ze voor kleuters en basisschoolleerlingen die boeken gaan over de belevingswereld van kinderen. In het najaar van 2004 verscheen haar 1e volwassen literatuur boek ‘De Reünie’. Daar liet ze zich inspireren door de literaire thrillers van Nicci French. Voor volwassenen heeft ze nu in totaal 3 boeken geschreven, haar 4e boek komt in februari 2007 in de winkels. Ze heeft met haar boeken al heel veel prijzen gewonnen. Al haar jeugdboeken zijn genomineerd geweest voor de Nederlandse kinderjury.
Bron: http://www.simonevandervlugt.nl/ http://nl.wikipedia.org/wiki/Simone_van_der_Vlugt
REACTIES
1 seconde geleden