Ben jij weleens opgelicht?

Wij doen onderzoek naar online oplichting onder jongeren. Vul de vragenlijst in (ca 5 min) en maak kans op een Bol.com bon van 25 euro (echt waar!)

Tijgerhart door David Almond

Beoordeling 5.3
Foto van een scholier
Boekcover Tijgerhart
Shadow
  • Boekverslag door een scholier
  • 5e klas havo | 1102 woorden
  • 5 juni 2007
  • 145 keer beoordeeld
Cijfer 5.3
145 keer beoordeeld

Boekcover Tijgerhart
Shadow
Tijgerhart door David Almond
Shadow
Titel en auteur
1) De titel van het boek is Tijgerhart.
2) De auteur van het boek is David Almond.

Hier is wat achtergrond informatie van de David Almond:
Naam: David Almond
Geboren op: 5-15-1951
Geboren in: Newcastle-upon-Tyne(Engeland)
Nationaliteit: Engels
Woont in: Groot-Brittannië
David Almond studeerde letterkunde aan de universiteit van East Anglia. Hij werkte een aantal jaren op verschillende scholen en was ook redacteur van een tijdschrift. Hij is getrouwd en heeft een dochtertje Freya. Zijn hobby’s zijn voetbal, kamperen en hij houd heel erg van de zee.
Ooit gezegd: ´Ik heb meer geleerd in de bibliotheek dan op school. Het was in de plaatselijke bibliotheek dat ik me begon voor te stellen dat ik een schrijver zou zijn - mijn naam op een boek gedrukt zou te zien staan.´


Genre
3) Het genre van het boek is avontuur, omdat

Personages
4) De hoofdpersoon in het boek is Joe maloney.
5) Deze vraag slaan wij over omdat het niet van belang is in het boek.
6) Het uiterlijk van de hoofdpersoon wordt wel beschreven in het boek.
(Blz. 11/12): In de badkamer plonsde hij met zijn handen water in zijn gezicht, boog zich toen dicht naar de spiegel, bestudeerde zijn bleke gezicht, zijn verwarde haar, het ene groene oog en het andere bruine.
(Blz. 14): Hij liep te trillen op zijn dunne benen. De hakken van zijn lompe kisten slofte over de grond.
7) De belangrijkste bijpersonen zijn Joe’s Moeder, Corinna en Stanny.

Joe’s Moeder: het klinkt vanzelfsprekend Joe’s moeder, het is zijn moeder. De relatie tussen hem is een echt zoon moeder relatie.
Corinna: Het kleine circus meisje dat Joe ontmoette toen zij in Helmouth met het circus kwam. Corinna is de beste vriendin van Joe. Corinna dacht eerst dat Joe en zij misschien in hun vorige leven tweeling of circus partners waren.
(Blz. 16): Wegwezen voor dat iemand van school ons ziet! G-Goed. Waar kijk je naar? N-nergens naar. Joe kon zijn ogen niet van haar afhouden. Hij had haar eerder gezien. Hij wist zeker dat hij haar eerder had gezien. Stanny trok aan zijn arm. Het is maar een circus meid! Joe bleef staan waar hij stond. W-wacht zei hij.Stanny begon nog harder aan hem te sjorren. Jezus, Joe schiet is op.
Stanny: De enige vriend van Joe, Joe en Stanny gaan samen vaak op avontuur.
(Blz. 28): Natuursoep, zei Stanny. De natuur is vol eten, als je het maar weet te vinden. Groen waarvan andere mensen denken dat het onkruid is. En bronwater. Het vuur doofde en de soep kookte niet meer. Stanny wurmde zijn mouwen en zette de pan op een steen.
8) Het uiterlijk van Corinna en Joe’s moeder.
Joe’s moeder: Het uiterlijk van de moeder van Joe wordt niet beschreven.
Corinna: een klein circus meisje, ze draagt een zilver circus pakje. Met een stak gesnoerde regenjas en zilveren balletschoentjes.
9) Een kort karakter beschrijving van Corinna en Joe’s moeder.
Corinna: ze is een heel lief en behulpzaam meisje. Ze helpt Joe graag om zijn problemen op te lossen. Ze is ook heel erg nieuwsgierig naar wat Joe vroeger deed en wie die was in zijn vorige leven, want zij dacht dat zij misschien wel tweeling of circus partners waren. Corinna en Joe zijn als ze samen zijn allebei heel erg gelukkig.
Joe’s moeder: zijn moeder is heel zorgzaam en aardig. Joe mocht steeds meer van zijn moeder eerst mocht die nooit een rondje om in de avond mijn zijn moeder wist dat hij van de nacht hield, dus mocht het steeds vaker. Ze is ook heel erg gastvrij vrienden van hem mogen altijd blijven eten dat vind ze heel gezellig. Joe denkt ook heel vaak aan zijn moeder.

(Blz. 130): Joe dacht aan zijn moeder, en hoe ongerust ze ook moest zijn, maar ze keerden niet om.

Plaats
10) Het verhaal speelt zich af in Helmouth.
(Blz. 17) Helmouth. Het moest een dorp voorstellen, maar het was niet meer dan een buurtschap tussen de stad en het braakland. Een rommelige verzameling van nieuwe en oude huizen, kapotte trottoirs en straten. Een kroeg met graffiti op de gevel. De dichtgetimmerde kruidenierszaak. Een kleine gokhal, een snackbar en een stomerij. Café-slijterij de borrel, waar Joe moeder werkte.

Sfeer
11) De sfeer in het boek is een beetje gespannen. Ook omdat hij zijn vader niet kent. En vaak dromen heeft over tijgers. Joe is altijd een zielig jongetje, dat gepest wordt. Hij heeft een vriend Stanny, waar hij heel veel mee omgaat. En ook vaak op Avontuur gaat. Door Stanny gaat Joe spijbelen. Dat vindt zijn moeder natuurlijk helemaal niet goed. Hij moet gewoon naar school net als iedere andere jongen. Hierdoor is hij erg gespannen. In de loop van het verhaal verandert het allemaal een beetje hij is een meisje Corinna tegengekomen en daardoor is hij erg relaxed.


Tijd
12) Het verhaal speelt zich nu af omdat, ze sigaretten roken tattoe’s hebben. En ze wonen langs een snelweg en in 1940 hadden ze nog echt geen snelwegen.
13) Het verhaal speelt zich af in 3 dagen van vrijdag tot en met zondag. In die tijd verandert bijna zijn hele leven.
14) Deze vraag doen we niet omdat het niet van belang is in het boek. Want het wordt gewoon chronologisch verteld.
15) Deze vraag slaan we ook over omdat er totaal geen flashbacks in voorkomen.

Probleem
16) Het belangrijkste probleem in het verhaal dat hij eigenlijk een tijgerhart, als hij gaat slapen ruikt hij ook altijd de geur van de tijger.
(Blz. 7): De tijger sloop door de nacht. Joe maloney rook hem, zijn hete zure adem, zijn stinkende vacht.
a. het verhaal loopt goed af, zijn moeder en Joe beginnen een nieuwe goede start!
b. Het verhaal loopt goed af, alles is weer als oud.

Titelverklaring
17) De betekenissen van de titel van het boek is dat Joe maloney een tijgerhart heeft en daarom goed thuis past in het circus.

(Blz. 99): We hebben een jongen met een tijgerhart nodig. Een held. We hebben jouw nodig Joe.

18) Samenvatting

Mening
19) Super saai! Wij vonden het een saai boek en het verhaal sprak ons allemaal niet aan. Er zat wel een verhaal in maar het was een soort raar fantasie verhaal. In het echt kan dit nooit gebeuren, wij konden ons hier echt niet in vinden. Een jongen met een tijgerhart?
20) we konden ons het meest meeleven met de moeder van Joe, omdat ze soms zo erg bezorgt was. Joe mocht veel en ze was heel erg aardig.
21) Wij raden het boek echt af! Er is geen een reden om dit boek te lezen je leert er niks van en het is een boek met rare fantasie gebeurtenissen

Dit zijn de vragen van het haarlemmermeerlyceum Havo

REACTIES

M.

M.

wat is deze

9 jaar geleden

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "Tijgerhart door David Almond"