Waar heb jij je schoolspullen gekocht?

Doe mee aan het Back To School onderzoek over schoolspullen en maak kans op een Bol.com bon van 25 euro.

Skellig door David Almond

Beoordeling 6.2
Foto van een scholier
Boekcover Skellig
Shadow
  • Boekverslag door een scholier
  • 3e klas vwo | 633 woorden
  • 29 mei 2004
  • 984 keer beoordeeld
Cijfer 6.2
984 keer beoordeeld

Boekcover Skellig
Shadow
Skellig door David Almond
Shadow
ADVERTENTIE
5 belangrijke vragen die je jezelf moet stellen als studiezoeker

Met keuze uit ruim 1.600 hbo- en wo-bachelors in Nederland is het best lastig om een studie te kiezen. Hoe begin je met zoeken, en hoe kom je dichterbij de studie die bij je past? Om je daarbij te helpen, hebben we vijf belangrijke vragen op een rijtje gezet die je jezelf moet stellen tijdens je studiezoektocht.

Naar de pagina

Samenvatting
Michael, de hoofdpersoon in het verhaal, was een jongen van rond de tien jaar. Hij woonde bij zijn vader en zijn zwangere moeder Ze waren net verhuisd en was dan ook druk bezig het nieuwe huis op te knappen. Het toekomstige zusje van Michael werd te vroeg geboren, en moest dan ook nog een tijdje in het ziekenhuis blijven. De moeder bleef vaak bij haar.
Bij het nieuwe huis stond een oude garage. Toen Michael een kijkje nam in die Garage vond hij een oud mannetje, een zwerver. Een jongen die re heel oud uitzag met een vies zwart pak. Haren onder de spinnenwebben en vliegen.
Michael bleef de zwerver opzoeken en merkte dat de zwerver 2 vreemde bobbels op zijn rug had.
Na een paar dagen leerde hij Mina kennen. Mina is een meisje dat aan de overkant van de straat woonde. Ze ging niet naar school maar kreeg les van haar moeder. Zo leerde ze veel van de natuur.
Michael besloot Mina te vertellen over de man in zijn garage. Ze bezochten hem vaak en gaven hem de dingen die hij wou. De man vertelde dat hij Skellig hete. Skellig was erg stijf en Mina en Michael probeerde hem daar weg te krijgen. Ze spraken af hem bij zonsondergang weg te halen. Mina wist een oud huis dat leeg stond, waar ze hem wel naartoe konden brengen. Terwijl ze hem weg tilden kwamen ze erachter dat zijn gewrichten helemaal stijf waren geworden en terwijl hij ze bewoog kraakten ze helemaal. Ze brachten hem naar dat huis en stopten hem in een kamer. Toen ze zijn blouse hadden uitgedaan kwamen ze erachter dat die twee bobbels op zijn rug vleugels waren.
Met de baby gaat het nog steeds slecht. Michael krijgt van zijn vader te horen dat zijn zusje een hartoperatie krijgt, omdat haar hard heel zwak is.
Michael is erg bang dat haar iets overkomt, de familie heeft het er maar moeilijk mee.
Op een nacht gaat Michael naar het huis toe. Mina zit daar al te wachten en samen gaan ze naar binnen. Na een tijdje gezocht te hebben vonden ze Skellig. Ze pakten elkaars handen vast en langzaam, als in een droom, kregen Michael en Mina ook vleugels. Ze stegen op in de kamer. Toen het afgelopen was lagen ze op de grond in de en gingen weg. Het was een moment voor Michael en Nina om nooit te vergeten.
Toen Mina en Michael Skellig later weer bezochten konden ze hem niet vinden, ze raakten in paniek, keken overal in het huis maar nergens konden ze hem vinden. Michael had ook het gevoel dat zijn zusje de operatie niet had overleeft. Verdrietig gingen ze naar huis en wachtte tot Michaels vader thuis komt.
Als Michaels vader thuis is verteld hij dat zijn zusje het heeft overleefd en dat alles goed met haar ging. Samen gingen ze naar het ziekenhuis en daar ontmoeten ze Michael z´n moeder en zusje. De moeder verteld dat ze die nacht en hele gekke droom had gehad. Een man met een vies zwart pak en vies haar. De man pakte de baby bij de handen en ze begonnen te draaien, een soort dansen. Ze vertelde ook dat het leek alsof de baby vleugeltjes kreeg. Precies wat Mina en Michael hadden meegemaakt met Skellig, en de precieze beschrijving van Skelligs uiterlijk.
Mina en Michael besloten Skellig nog op te komen zoeken, ze maakten eer een kring en draaiden in het rond terwijl ze vlogen. Dit was de laatste ontmoeting met Skellig.
Een paar dagen daarna kwam Michaels moeder thuis met Micheals zusje. Het was helemaal goed met haar en de doktoren wisten bijna wel zeker dat het gevaar geweken was. Ze dachten na over de naam en kwamen uiteindelijk bij de naam: ‘Joy’

REACTIES

C.

C.

er staat:
Toen het afgelopen was lagen ze op de grond in de en gingen weg

16 jaar geleden

..

..

Het is niet Nina maar Mina , En ze kwamen uitijndelijk op de naam Grace ... Ik heb de film vandaag gezien

12 jaar geleden

A.

A.

maar de film is niet het boek en in het boek heet ze joy

10 jaar geleden

S.

S.

de film is inderdaad anders dan het boek

5 jaar geleden

J.

J.

nee de naam Joy klopt, in het boek wordt ze zo genoemd, in de film kan het anders zijn.

11 jaar geleden

O.

O.

faktop

11 jaar geleden

M.

M.

Grace klopt dus niet mensen, boeken zijn orgineler :)

11 jaar geleden

A.

A.

Leuke naam

6 jaar geleden

J.

J.

Heeft Headset het boek wel echt gelezen? Anders zou hij niet zo'n domme fout maken door Mina Nina te noemen.

11 jaar geleden

L.

L.

In het engelse boek heet ze Mina en in het Nederlandse boek heet ze Nina

8 jaar geleden

C.

C.

"Michael krijgt van zijn vader te horen dat zijn zusje een hartoperatie krijgt, omdat haar hard heel zwak is." bij het einde moet hart met een t geschreven worden. maar voor de rest is het heel goed hoor

11 jaar geleden

N.

N.

geweldig

11 jaar geleden

M.

M.

Wat taal fouten maar veder goed

11 jaar geleden

B.

B.

heel erg bedankt nu hoef ik dat stomme boek niet zelf te lezen

11 jaar geleden

F.

F.

hoe weet dat het stom is als je het niet gelezen had

5 jaar geleden

L.

L.

Is wel goed maar voor een Engels repetitie met alleen open vragen in 3vwo is dit niet genoeg.

11 jaar geleden

J.

J.

dat dit een 3 vwo verslag is.. ik ben oprecht bang dat jij je vmbo examen niet zou halen sorry.

11 jaar geleden

T.

T.

Ik had het hele boek gelezen, maar veel woorden snapte ik niet. Daarom wilde ik even weten of het klopt wat ik had gelezen, en keek naar deze samenvatting. En het blijkt dat ik het boek begrepen heb! ;D Eigenlijk had ik ook gewoon deze samenvatting even kunnen lezen, maar het echte boek lezen leek me toch slimmer :)

10 jaar geleden

A.

A.

Heb je door dat er heel veel fouten in de werkwoorden zitten? Je schrijft vaak 'hij/zij verteld'. Dit is echter niet correct, het behoort 'hij/zij vertelt' te zijn. Er zit nog een groot aantal fouten als deze in jouw verslag.

10 jaar geleden

J.

J.

wow niet eens weten hoe je heette en hart schrijft.....

10 jaar geleden

S.

S.

Prima review, de schrijffouten vind ik niet zo belangrijk. Het feit dat je het doet is geweldig! Je helpt mij weer dus erg bedankt.

9 jaar geleden

D.

D.

Hoe oud is mina?

9 jaar geleden

P.

P.

Het is Mina i.p.v Nina verder wel goed ??

8 jaar geleden

K.

K.

gewoon goed hoor maar welke gerne is dit boek ??

8 jaar geleden

J.

J.

Heel erg bedankt gered van een 1!!

6 jaar geleden

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "Skellig door David Almond"