K's first case door L.G. Alexander

Beoordeling 6.9
Foto van een scholier
Boekcover K's first case
Shadow
  • Boekverslag door een scholier
  • Klas onbekend | 569 woorden
  • 18 mei 2005
  • 233 keer beoordeeld
Cijfer 6.9
233 keer beoordeeld

Boekcover K's first case
Shadow
K's first case door L.G. Alexander
Shadow
Titel: K’s first case. Auteur: L.G. Alexander. Illustraties: Gary Wing. Wat zegt de titel over het boek? Dat het de eerste zaak van k is. Waar speelt het verhaal zich af? In Michael’s huis. Hoe is het boek bevallen? Ik vond het een leuk boek. Maar er zaten veel moeilijke woorden in, waar ik een woordenboek bij heb gebruikt. Personen: Katrina Kirby (K): Zij is jong, knap en zij is een detective. Michael Gray: Hij is 50 jaar. En is directeur van de Cavell industrieën. Elizabeth Gray: Dit is Michael’s vrouw. Zij is 48 jaar oud. Colonel William Fawcett: Hij is Michael’s vriend. Hij is 50 jaar oud. Angela Everett: Zij is Michael’s secretaresse. Ze is al een jaar secretarisse van hem. Ze is 25 jaar. Andrew Cavell: Elizabeth’s haar broer. Hij is 40 jaar oud. Hij is ook een directeur van de cavell industrieën. Nancy Flack: Zij is de schoonmaakster. Zij is 60 jaar oud.
Samenvatting: Michael Gray is vermoord. Hij is in zijn studeer kamer gevonden. Met een glas wiskey in zijn hand. De deur en het raam waar beide van de binnenkant afsloten.Er zijn 5 gedachten, Elizabeth, Colonel William Fawcett, Angela Everett, Andrew Cavell and Nancy Flack. K had 3 vragen, Hoe?, Wie?, Waarom? K ontdekte snel dat ze alle 5 een motief hadden. Mevr. Flack: Zij had een brief van Angela Everett naar Michael gevonden. Angela wil met Michael weg lopen. Mevr. Flack had Michael kunnen vermoorden omdat, zij niet wilde dat hij met Angela Everett wilde weg lopen. Elizabeth: Zij had Michael kunnen vermoorden omdat zij jaloers op Angela Everett was, die met Michael flirtte. Colonel Fawcett: Hij had Michael kunnen vermoorden omdat hij £ 50.000, - geleend had die hij niet zou kunnen terugbetalen. Angela Everett: Zij had Michael kunnen vermoorden omdat zij dacht dat zij £ 100.000, - zou erven. Maar dat is niet waar. Andrew Cavell: Hij had Michael kunnen vermoorden omdat hij zijn Firma wilde redden. Hij dacht dat Michael het bedrijf zou kunnen beschadigen, omdat hij ook veel uitgaf. K roept iedereen samen en vertelt hen, dat zij het moord wapen heeft gevonden. Het mechanisme is nog steeds in de muur achter de diepvries. Maar zij heeft niet geweten wie de moordenaar is. S’nachts gaat K naar de studiekamer en wacht totdat er iemand komt. Dan gaat de deur open en de persoon gaat naar het mechanisme achter de diepvries. En hij kijkt. Dan doet k het licht aan en ziet dat het Fawcett is. Maar hij is niet de moordenaar. Toen hoorde K een geluid achter de deur. Ze deed de deur open en zag Mevr. Flack. Zij is de moordenaar. Maar zij wilde Michael niet doden. Zij wilde Angela Everett doden. Mevr. Flack verklaarde: Angela Everett moest het slagtoffer zijn, omdat zij met Michael wilde weg lopen. Angela Everett kwam zoals gewoonlijk naar de studiekamer met Michael. Ik wist hun gewoontes. Zij goot altijd whisky's in een glas voor Michael. Ik maakte dit mechanisme voor haar klaar (heel voorzichtig), maar vannacht is zij niet gekomen. Ze was in de tuin. Ik heb dat niet geweten. Ik was in de keuken. Toen ik 9,30 de koffie bracht. Deed Michael de deur niet open. Toen wist ik het. Hij was dood! Toen Mevr. Flack alles verteld had, namen ze haar mee de kamer uit. Dat is het einde van de eerste zaak die k heeft opgelost. Nu heet ze weer Katrina Kirby.

REACTIES

J.

J.

Slagtoffer moet slachtoffer zijn

17 jaar geleden

E.

E.

heej....

ik wil even zeggen! in jou samenvatting staat aan het begin bij die personen, bij Michael Gray dat hij 50 jaar is maar in het boekje staat dat hij 55 jaar is dus dat klopt niet....!

gr Eliana

17 jaar geleden

L.

L.

michael is volgenmij 55 jaar oud maar voor de rest heb ik er veel aan ik heb morgeneen proefwerk erover moet dus nog ff goed doorlezen van deze samenvatting.
ik heb bijna niets onthouden van wat ik gelezen heb

13 jaar geleden

M.

M.

Mooie samenvatting, heb dinsdag SO en snapte sommige stukken niet goed! Bedankt..

13 jaar geleden

N.

N.

egt goed verslag, bedankt ik heb namelijk so en dit is wel heel handig:)

12 jaar geleden

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "K's first case door L.G. Alexander"