Ben jij weleens opgelicht?

Wij doen onderzoek naar online oplichting onder jongeren. Vul de vragenlijst in (ca 5 min) en maak kans op een Bol.com bon van 25 euro (echt waar!)

It's ok, I'm wearing really big knickers! door Louise Rennison

Beoordeling 7.2
Foto van een scholier
Boekcover It's ok, I'm wearing really big knickers!
Shadow
  • Boekverslag door een scholier
  • Klas onbekend | 725 woorden
  • 25 oktober 2003
  • 39 keer beoordeeld
Cijfer 7.2
39 keer beoordeeld

Boekcover It's ok, I'm wearing really big knickers!
Shadow
It's ok, I'm wearing really big knickers! door Louise Rennison
Shadow
1. Naam van de schrijver Louise Rennison 2. Uitgeverij J.H. Gottmer/ H.J.W. Becht 3. Aantal bladzijden 150 4. Samenvatting Georgia is een meisje van bijna 15 jaar. Haar vader is al in Nieuw- Zeeland omdat ze daar gaan wonen, haar moeder, zij en haar zusje staan op het punt om te verhuizen. Georgia is het hier helemaal niet mee eens en ze gaat zelfs in hongerstaking, alleen niemand lijkt het te merken. Dan komt het goede nieuws: ze gaan niet want haar vader was uit zijn schoenen geblazen door een boorgat, en hij komt zo snel mogelijk thuis. Op een dag belt Robbie die zij SeksGod noemt hij had haar gevraagd om langs te komen bij zijn huis omdat zijn ouders weg waren. Ze zoenden toen met elkaar maar dat bleef bij een keer. Na een paar dagen kreeg zij van SeksGod een briefje daarin stond dat hij vond haar iets te jong en hij schreef ook nog: Dave is een leuke jongen je kunt erg met hem lachen. In het boek ‘Mannen komen van mars’ had Georgia gelezen over de elastiekjes techniek, dat was dat ze eerst heel klef deden, dan wilden ze vrij zijn en dan wilden ze je zomaar weer terug. Toen kwam Dave mooi van pas. Ze krijgt verkering met Dave om SeksGod jaloers te maken! Na een tijdje dumpt ze hem, omdat ze hem alleen maar aan het lijntje hield. Als ze voor haar school Seksgod weer met zijn auto ontdekt, wil ze gauw weglopen, want ze denkt dat hij weer op Slome Lindsey zit te wachten. Maar hij wil met haar praten. Dan zegt hij dat spijt heeft wat hij allemaal heeft gedaan, en dat hij haar met rust liet, omdat hij haar te jong vond. Ze gaan een stukje lopen en gaan ze ergens liggen, Georgia leunt tegen hem met haar ogen dicht. Dan kust hij haar! Het is dik aan tussen de twee maar ze gaan het pas bekend maken als Georgia 15 is. 5. Tijd Het verhaal speelt zich af aan het einde van de grote vakantie, dat ze weer bijna naar school moeten. De vertel tijd is ongeveer 6 uur maar de vertelde tijd is een heel schooljaar.
6. Perspectief Het wordt vanuit het perspectief van de hoofdpersoon Georgia verteld dat blijkt uit: De telefoon ging. Mam riep naar boven: ‘Georgie, voor jou… vriendje.’ Ik kon haar wel villen. Ik pakte de telefoon en ging op een krukje zitten. 7. Ruimte Het verhaal speelt zich af in de zomervakantie en een ander gedeelte speelt zich af tijdens de schoolperiode. De meest belangrijke ruimte in het verhaal is haar eigen huis en de school waar Georgia op zit. 8. Thematiek Het thema van het boek is de puberteit, iedereen maakt het mee! En daarom is het zo leuk om daar over te schrijven, velen zullen zich herkennen in dit verhaal, als ik dit nu lees en het komt mij bekend voor is het echt puberale gedrag! Het motief van het boek is puur vermaak! Dit boek is onderdeel van een hele serie boeken en dan bedoel ik niet alleen boeken over Georgia, alle boeken waar ik een verslag van moest maken, maken deel uit van de serie Octupus. Bij de titel Kiwi’s, kanjers en giga onderbroeken hoefde ik niet lang na te denken, het komt allemaal voor in het boek. Kiwi’s vanwege dat ze naar Nieuw- Zeeland zouden verhuizen ze noemt het ook geen Nieuw- Zeeland maar Kiwiland. Kanjers dat zijn natuurlijk alle ‘kanjers’ die in het boek voorkomen zoals SeksGod, Dave en Jas haar liefde Tommy. Jas en Georgia zweren bij giga onderbroeken!
9. De meest belangrijkste personages Jas is de beste vriendin van Georgia, maar in dit verhaal ook de ergernis van Georgia dat kun je vaak in het verhaal merken! SeksGod zo wordt Robbie door Georgia genoemd. Robbie is 3 jaar ouder dan Georgia hij is 18 en zij bijna 15, maar het is haar grote liefde! Georgia noemt hem zo omdat hij volgens Georgia ‘goddelijk’ zoenen kan! Dave is de vriend van Robbie maar ook de ex- vriend van Georgia. Slome Lindsey is de ex van Robbie, Georgia heeft een hekel aan haar, ook denkt ze dat Robbie haar gedumpt heeft omdat ze zo sloom was en waarschijnlijk toch niet kon zoenen. Libby is het zusje van Georgia, echt een lachebek! Ze haalt de meest rare dingen uit ze is nog een peuter.

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "It's ok, I'm wearing really big knickers! door Louise Rennison"