Ben jij weleens opgelicht?

Wij doen onderzoek naar online oplichting onder jongeren. Vul de vragenlijst in (ca 5 min) en maak kans op een Bol.com bon van 25 euro (echt waar!)

Chemical secret door Tim Vicary

Beoordeling 7.4
Foto van een scholier
Boekcover Chemical secret
Shadow
  • Boekverslag door een scholier
  • 2e klas havo/vwo | 719 woorden
  • 1 november 2011
  • 205 keer beoordeeld
Cijfer 7.4
205 keer beoordeeld

Boekcover Chemical secret
Shadow
Chemical secret door Tim Vicary
Shadow

Zakelijke gegevens:
Titel: Chemical Secret.
Schrijver: Tim Vicary.
Uitgever: Oxford Bookworms.


Over de belangrijkste personen in het boek:
John Duncan:
Kenmerken:
Lang en smal. Grijs haar en draagt een bril.
Leeftijd: Aan het begin van het boek 45 jaar.

David Wilson:
Kenmerken: Jonge man. Draagt een grote gouden ring.
Leeftijd: Niet exact beschreven. Er staat alleen dat hij een jonge man is.

Mary Carter:
Kenmerken: Kort bruin haar. Heeft een knap en vriendelijk gezicht.
Leeftijd: Ongeveer 35.

Christine:
Kenmerken:
Dochter van John Duncan. Knap en sterk uiterlijk. Goed in leren en sport.
Leeftijd: Aan begin van het boek 16. Later in het boek 18.

Andrew:
Kenmerken:
Zoon van John Duncan. Verder wordt er niet echt iets over hem beschreven.
Leeftijd: Aan het begin van het boek is hij 13.

Simon MacDonald:
Kenmerken:
Trouwt met Christine. Er staat verder niet echt iets over hem beschreven.
Leeftijd: Niet exact beschreven. Onder de 25 jaar.



Samenvatting:
John Duncan woont in een armzalige flat, midden in de stad. Dat komt doordat hij samen met zijn vrouw ooit een boot bedrijf is begonnen, maar nadat zijn vrouw is overleden heeft hij het opgeheven. Hierdoor is hij werkloos en is op zoek naar een nieuwe baan, zodat hij zijn kinderen een goede toekomst kan geven. Vroeger woonde hij in een groot huis met een mooie tuin. Maar na de dood van zijn vrouw zit dat er eerst niet in als hij geen werk heet. Daarom is hij op sollicitatiegesprek bij David Wilson. Hij wil graag een baan in de verffabriek als chemicalist. Hij verwacht zelf al niet meer dat hij zal worden aangenomen na de vele aantallen pogingen. Maar tot zijn grote verbazing gebeurd dat wel. Hij moeten dan samen met Mary Carter onderzoek doen naar de giftige stoffen die in de rivier worden geloosd. Na een aantal maanden heeft John genoeg verdient om in een groot huis te gaan wonen aan de rivier. Hij heeft zelfs genoeg geld om een bootje te kopen.

Op een keer heeft John een experiment uitgeprobeerd op ratjes. Hij heeft de moeder rat, die zwanger was, drinken gegeven uit de rivier waar de chemische producten worden geloosd. Alles lijkt normaal te zijn, totdat John ze wat beter bekijkt. Hij komt er dan achter dat er ratjes zijn geboren zonder ogen en oren en er is er ook een met zes pootjes. Daarom meld hij dit bij David Wilson, want hij is bang dat er mensen ook zoiets zou kunnen overkomen. Maar David lijkt zich er niks van aan te trekken. Hij denkt dat er nooit iemand uit de rivier zou drinken. En daar laat John het dan maar bij, omdat hij bang is zijn baan kwijt te raken.

John is er altijd tegen geweest dat Christine met Simon om ging, omdat hij aan GreenWorld doet. Dat is een soort Greenpeace. Maar dan hebben ze trouwplannen. Ook dat vindt John niet leuk, maar staat het dan toch toe. Een tijdje na hun trouwen raakt Christine zwanger.

Omdat Mary er niet meer tegen kan dat er zo veel rare dingen in de fabriek gebeuren, beslist ze ontslag te nemen en te gaan werken in Londen. John houdt nog wel contact me haar. En wanneer hij een keer bij haar op bezoek is gaan Christine, Simon en anderen van GreenWorld met de boot van John, naar de fabriek om daar in de pijp zakken met cement te stoppen, zodat deze verstopt raakt. Maar op een of andere manier, waaide de boot om. Daardoor kwamen alle inzittende in het water terecht, maar Christine was bewusteloos geraakt. Door de sterke stroming werd ze in de richting van de zee gedreven. Gelukkig merkt Simon dat en hij zwemt achter haar aan. Gelukkig weet hij haar te redden, maar ondanks dat heeft ze wel veel water binnen gekregen, waarin de giftige chemicaliën zaten. Als John op een keer naar een openbaar onderzoek moet, vragen ze hem wat hij denkt dat er zal gebeuren met de baby van Christine en Simon. Hij zegt dat hij denkt dat het wel mee zal vallen, want die ratjes waren veel kleiner. Maar John wordt alsnog ontslagen en woont dan in een armoedige flat. Christine wil dan ook niets meer met haar vader te maken hebben.


Einde
Het verhaal heeft een open einde. Je weet dus niet precies hoe het afloopt en of de baby gezond is.


REACTIES

H.

H.

best een goed samenvatting!!:)

12 jaar geleden

M.

M.

Goede samenvatting, ook als je nog niet het boek uit hebt gelezen is het erg duidelijk. Ik vind het echt jammer dat het een open einde is, beter maakt die Jim een vervolg (of is die er ook, nee zeker). Bedankt!

10 jaar geleden

M.

M.

oeps, ik bedoelde Tim haha

10 jaar geleden

P.

P.

Ik heb mij examen mondeling gehaalt door deze examen?

7 jaar geleden

K.

K.

samenvatting* lol

7 jaar geleden

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "Chemical secret door Tim Vicary"