Hardcore Party's verboden? No Way!

Beoordeling 6.7
Foto van een scholier
  • Betoog door een scholier
  • 5e klas vwo | 585 woorden
  • 25 januari 2004
  • 115 keer beoordeeld
Cijfer 6.7
115 keer beoordeeld

Hardcore party\'s verboden NO WAY!!!

Ik heb de stelling. Hardcore party\'s moeten NIET verboden worden.

Precies een jaar geleden is er een hevige discussie geweest over Hardcore Party\'s. Een aantal mensen van de overheid wilden ervoor zorgen dat er geen grote hardcore feesten meer mogelijk waren in Nederland. De reden was dat er op deze feesten veel gevochten werd en er werd een populaire party drug gebruikt genaamd XTC.

Ik zal jullie kort uitleggen wat hardcore is, voor de minder intelligenten onder ons.

Hardcore ontstond in West-Europa begin jaren 90 en sloeg vooral in Nederland aan. De basis van de hardcore wordt gevormd door een harde bass-drum met een snelheid van 180 tot 220 beats per minuut met een pakkende elektronische melodie. Verder hoor je op de achtergrond meestal een base-line om iets toe te voegen aan de melodie.

Bekende Nederlandse Hardcore Dj\'s zijn Dj Paul Elstak en Dj Promo.

Waarom ben ik nou TEGEN het verbieden van hardcore party\'s.

Ten 1e is Hardcore een oer nederlands producht. Het is ontstaan in Nederland en het is iets wat Nederland vooral in de jaren 90 heeft gekenmerkt. Hardcore was razend populair bij de jeugd maar ook bij de wat oudere muziekliefhebbers van die tijd. Alle grote hardcore feesten werden in Nederland gehouden en mensen kwamen zelfs uit andere landen om deze feesten bij te staan. Afschaffen van hardcore feesten zou daarom diep triest zijn en een er zou een stukje verloren gaan van de Nederlandse cultuur.

Als 2e heb ik een tegenargument tegen het feit dat er zogenaamd alleen op hardcore party\'s gevochten wordt. Op elke soort feest heb je er weleens rotte appels tussen zitten en dat heb je niet alleen bij hardcore feesten, maar dat kom je ook tegen in het dagelijkse uitgaans leven. En als er dan mensen zijn die vervelend zijn, worden die, net zoals bij andere feesten, er gewoon uit gegooid. Er is dus net zoals bij andere feesten, een toeziend oog.

Wat ik trouwens een niet echt goed verband vind is dat er een link gelegd wordt tussen agressiviteit en het gebruik van XTC. De party drug XTC zorgt er voor dat diegene die deze drug neemt langer door kan dansen, maar deze persoon wordt ook vredelievender. Hij wordt hierdoor juist het tegenovergestelde van agressief. Er is nog nooit bij 1 iemand vastgesteld dat hij agressief is geworden van de drug XTC. En omdat deze drug zo populair zou zijn op hardcore feesten volgens de regering, zouden er juist GEEN vechtpartijen moeten zijn, omdat iedereen dan veel vredelievender zou zijn dan normaal. Deze redenering klopt dan dus niet.

Er is ook een onderzoek gedaan naar de eigenschappen van verschillende muziekvoorkeuren door T. ter Bogt, bijzonder hoogleraar Muziek aan de Universiteit van Amsterdam (UvA). Uit dit onderzoek blijkt dat Hiphoppers, metalfans en gecombineerde rap en metal liefhebbers vaker agressief gedrag vertonen dan andere muziekliefhebbers. Bovendien overschrijden ze vaker regels en kampen ze vaker met alcohol- en drugsproblemen. Het zou dus nergens op slaan om ook feesten van dit soort muziek af te schaffen. Want zo zou je bijna geen muziek meer over houden.

Mijn laatste argument. Stel, hardcore feesten worden afgeschaft. Dan blijf je zitten met de hardcore fans en de dj\'s, die met deze muziek hun brood verdienen. Je kan niet ineens zeggen: \"hey, hardcore fan, ga jij es van iets anders houden!\". En wat gebeurt er met de dj\'s die ermee hun geld verdienen. Die zouden dan nergens meer kunnen optreden en dus minder inkomsten krijgen omdat ze alleen nog maar cd\'s kunnen verkopen.

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.