Heb jij ouderlijk toezicht ingesteld op Instagram?

 BNR Nieuwsradio is benieuwd of jongeren en hun ouders gebruik maken van ouderlijk toezicht op Instagram. Vul de vragenlijst in! (duurt circa 1 minuut)

Meedoen

Eindexamens 2024

Hier houden we je op de hoogte van het laatste eindexamennieuws. Volg ons op YouTube of Tiktok.

14 mei 2024

Harry Styles schittert in havo-examen muziek

Door Roos

Een kleine groep havisten mag vanochtend al proeven aan de eindexamens, voor het eindexamen muziek. 1.247 scholieren mogen dat examen maken op de computer. Harry Styles maakte het examen draaglijk. 

Dit vonden scholieren, docenten en het LAKS van het havo-examen muziek.

Reacties van scholieren

"Ik vond het heel lastig dat je de noten op een bepaalde toon moest zetten. Dus dat ik het ritme wist, maar de toonhoogte moest bepalen en die niet wist. 

"Er zaten wel leuke nummers in het examen, Daydreaming van Harry Styles en Through the looking glass van Di-rect."

- Loes (17)

@drinkbleachnotv0dka HARRY STYLES IN MUZIEK EXMAEN? #eindexamen #examenstress ♬ original sound - 😋😏

Reactie van een docent

"Ik vond het een goed en gevarieerd examen. De meeste leerlingen waren bij ons op school opvallend snel klaar. Het was leuk om te zien dat er veel verschillende muziekstukken in voor kwamen: van barok en Afrikaanse muziek tot Harry Styles en Di-rect. Als ik een kritische noot mag plaatsen, dan zou ik het examen niet zijn begonnen met het barokke muziekstuk."

"Wat me verder opviel, is dat er geen vragen in zaten waarbij je toonsoorten moest bepalen, die zitten er eigenlijk elk jaar wel in. Ook moesten leerlingen voor het eerst werken met grafische notatie, waarbij ze het melodieverloop konden aangeven met blokjes. Bij de vragen waar je toonhoogtes moest opschrijven en het notenbeeld moest aangeven, worden de theoretisch onderlegde muzikanten wel onderscheiden van de minder theoretische leerlingen. Maar al met al een goed examen!" 

- Rudolf Draijer, docent muziek

Reactie van het LAKS

"Over het examen muziek zien we klachten dat leerlingen het moeilijk vonden om ervoor te leren en dat ze vonden dat het geluid van de koptelefoons te luid stond. Hier hadden leerlingen last van omdat het pijn aan hun oren deed, maar ook omdat ze het geluid van leerlingen naast hun konden horen, wat afleidend werkt." 

- Dada, eindexamenklachtenlijncoördinator

Gepubliceerd op 14 mei 2024


Alles over de examens in je timeline?