Heb jij ouderlijk toezicht ingesteld op Instagram?

 BNR Nieuwsradio is benieuwd of jongeren en hun ouders gebruik maken van ouderlijk toezicht op Instagram. Vul de vragenlijst in! (duurt circa 1 minuut)

Meedoen

Eindexamens 2024

Hier houden we je op de hoogte van het laatste eindexamennieuws. Volg ons op YouTube of Tiktok.

23 mei 2024

Vmbo'ers genieten van S10 en Froukje in muziekexamen

Door Lynn

Meer dan duizend vmbo'ers deden vanochtend hun muziekexamen. "De vragen waren of heel makkelijk of bijzonder moeilijk, een middenweg was er niet."

Reacties van scholieren

"Het examen ging goed. Het waren veel vragen, maar ik ging er best snel doorheen. Er zat een liedje van S10 en Froukje in, dat vond ik erg leuk! Er werden niet veel begrippen gevraagd, terwijl ik die wel goed had geleerd."

- Sherrely (17) 

"Ik vond het eigenlijk echt spannend, maar toen ik er eenmaal aan begon, viel het wel mee. Er was veel opera, wat ik wel lastig vond, maar daarentegen vond ik de moderne muziek makkelijker. Er was een gekke vraag over klappen met bolletjes in kleuren die ik niet helemaal snapte en echt gek vond."

- Alec (17)

"Voor mijn gevoel ging het heel wisselend. De ene vraag was super makkelijk, terwijl de andere super lastig was. Er leek niets tussenin te zitten. Vooral de vragen over grafische notatie vond ik gek en lastig om het antwoord te achterhalen."

- Fleur (17)

"Ik vond het muziekexamen prima gaan! Er werd veel gevraagd naar instrumenten en notenvoorbeelden, maar de lengte van het examen was goed. Ik was in een uur en een kwartier klaar, dus dat viel erg mee! Wel vond ik het gek dat er maar liefst drie vragen over een drumstel waren, dat vond ik best wel veel."

- Ruth (16)

"Ik heb net mijn muziekexamen gedaan en ik vond de toets prima te doen, zelfs als je niet veel geleerd hebt zoals ik. Met een beetje algemene kennis en gezond verstand kom je al heel ver met dit examen. Zelf ben ik muzikaal, dus dat was echt een voordeel. Er waren veel meerkeuzevragen, wat relaxed was. Ik had nog een uur over na het examen, dus er was voldoende tijd."

- Rafael (16)

"Ik vond dat je snel door het examen heen gaat, maar er zaten ook moeilijkere vragen tussen, vooral wanneer de muziek heel snel ging. Die vond ik lastig om bij te houden. De makkelijkste vragen waren die over de Nederlandse muziek."

- Naomi (16)

"Voor het examen Muziek van Vmbo gl/tl zijn op dit moment zo’n 100 klachten binnen, eigenlijk gaan bijna al deze klachten over de moeilijkheid."

- Dada, eindexamenklachtelijncoördinator LAKS

Gepubliceerd op 23 mei 2024


Alles over de examens in je timeline?