Wat 'n drama
Na vorig schooljaar kon ik drama laten vallen. En dat deed ik. Op je sokken door een lokaal huppelen vond ik maar vreemd. Evenals de moderne versie van Romeo en Juliet, waar Tybalt Mercutio op Hyves ontvriendde.
Of de warming-upoefeningen die verdacht veel weghadden van Nederland In Beweging en (in mijn geval) het punten scoren met je Duitse accent à la Dofenschmirz. Maar nu mis ik drama.
Ik besloot het vak in te wisselen voor kunst. Oftewel vijf lessen besteden aan hoe je zo precies mogelijk een staafmixer kan natekenen. Echt. En minpunten op je rapport krijgen als je vergeet om 'leuke tekeningetjes in je werkboek te maken'.
Alleen kunstgeschiedenis volg ik nog samen met de dramaleerlingen. Ik heb heimwee naar drama, iedere dinsdagmiddag het achtste uur.
Stuiterballen
Reden één waarom drama zo geweldig is: de leerlingen die het vak volgen, zijn geweldige mensen. Vrolijke - soms lichtelijk schizofrene, sorry guys - stuiterballen, die zelfs buiten het toneel constant van rol wisselen.
De langdradige verhalen over Gregoriaanse keelklanken bij kunstgeschiedenis weten ze mooi te interrumperen met hilarische monologen. Met deze mensen kan ik lachen, en dat is het doel van school, nietwaar?
Energiedump
Als je mij wat beter leert kennen, merk je al snel dat ik een hel voor docenten kan zijn. Ik praat zo snel en zo veel dat mijn eigen mond het niet kan bijhouden. Als ik iets vertel, zwaai ik met mijn armen alsof ik word omringd door zoemende muggen.
Drama was een vak waar ik mijn energie in kwijt kon. Nu zit ik alleen nog maar stil in duffe klaslokalen en op de bank bij gym. Niet zo goed voor een hyperactieve puber.
Iedereen is anders
Ik luisterde verbaasd hoe Thirza, een vriendin van mij, vertelde hoe iedereen tegenwoordig in iemand anders transformeert bij drama. Die stille jongen in de hoek speelt plotseling een grote ster, en dat populaire meisje een komische oude man, bijvoorbeeld. "Iedereen mag elkaar bij drama, opeens zijn we één grote hechte groep en laten we alles los wat er buiten de les gebeurt." Wauw.
Dáág Sneeuwwitje
Hoewel de stukken van vorig jaar niet veel verder gingen dan Sneeuwwitje, studeert de klas tegenwoordig Shakespeares The Taming of the Shrew in. En het Nederland In Beweging-deel heeft inmiddels plaatsgemaakt voor zoenscènes (je bent een wanhopige puber of je bent het niet?!).
Telkens als ik dramaleerlingen hoor praten over het vak, ook al sommen ze alleen maar hun huiswerk op, dan voel ik een stukje geluk in mij afbrokkelen. Waarom heb ik, als grootste dramaqueen mogelijk, dit vak niet meer?!
Oh Romeo...
Daarom houd ik het voor nu maar bij 'Oh Romeo' roepen voor de spiegel en het eeuwige dramaqueenen. Weer een verwijt naar het profielkeuzelijstje in de derde klas. Naar mijn mening is het onzinnig dat je in de onderbouw een beperkt beeld krijgt van vakken, als alles in de bovenbouw tóch alles anders wordt. Zo heb ik spijt van drama, maar ook van het feit dat ik niet voor economie en M&O heb gekozen.
Oh drama, ik mis je. Kom terug.
1 seconde geleden
L.
L.
Ik volg ook dramalessen en vind ik het geweldig!
12 jaar geleden
AntwoordenA.
A.
stoerr
12 jaar geleden
AntwoordenS.
S.
Haha kan je niet nog wisselen dan als je zo graag drama wilt?
12 jaar geleden
AntwoordenH.
H.
Dankzij dit artikel weet ik dat Nederland in Beweging ook in HD te bekijken is. Yes! Dankjewel Grieke, ik houd van je.
12 jaar geleden
AntwoordenM.
M.
stomme vwo'ers die jullie zijn! ''wij zitten op het vwo, wij zijn zo slim!!'' jullie zijn niet slimmer dan de rest! kakkers!
12 jaar geleden
AntwoordenS.
S.
aangepast.
14 jaar geleden
Lotte
Lotte
Béétje irrelevante opmerking, Mark. Grieke heeft het hier nergens over dat verschil.
12 jaar geleden
AntwoordenSimon
Simon
Wat is Gregoriaanse keelkanker?
@Mark: doe niet zo dom.
12 jaar geleden
AntwoordenL.
L.
Bij ons hebben we alleen in de brugklas drama. Gelukkig. En dat was al 1 jaar teveel.
12 jaar geleden
AntwoordenH.
H.
Dus het feit dat er in bijna elk debat het moslim topic voorkomt, wil zeggen dat wilders er een klein deel van zijn aandacht aan besteed? Komop man, nu ben jij een beetje naïef.
Wilders wordt steeds heftiger en krijgt daardoor steeds meer aandacht. En ga nou aub niet insinueren dat wilders een goedhartig man is die voor de vrijheid van meningsuiting opkomt.
De heer Wilders mag zeggen wat die wilt, dat recht heeft hij, maar met alle gevolgen van dien(haat zaaien etc).
De pvv zou een goede partij zijn als ze verdomme ophielden met te veralgemeniseren.
Pvv= partij van de vrijheid. Vrijheid voor het zuiver bloed, inderdaad.
14 jaar geleden
A.
A.
Haha, dit was nou net niet nodig. Ik dacht er juist over uit te zijn om dan tóch niet een vak in te wisselen voor drama. Damn..
12 jaar geleden
Antwoorden