Social media-handleiding voor je opa en oma
Social media zijn booming. Zelfs opa's en oma's zijn inmiddels ruim vertegenwoordigd op Facebook, Twitter en andere sociale netwerken. En het aantal oudjes op social media groeit. Maar niet alle oma's en opa's weten even goed hoe het grote boze internet werkt. Vaak plaatsen ze briefwaardige berichten (500 woorden, omg!) op je Facebook-prikbord of reageren ze op al je foto's. Daarom hierbij een social media-handleiding voor je opa en oma. Share 'm vooral met ze.
Facebook is het grootste social network-platform van Nederland. Op Facebook kun je een eigen profiel aanmaken en wat informatie over jezelf op internet dumpen. Op je profiel kun je een profielfoto zetten, een headerfoto plaatsen met je kleinkinderen er op, je relatiestatus updaten naar weduwe en levensgebeurtenissen plaatsen zoals "meegevochten bij de Slag om de Marne". Schrik niet van de grote hoeveelheid nutteloze filmpjes op je startpagina, dat is normaal. Oh, en pas op dat je niet op de pagina "Huisvrouwen met kortpittig kapsel" belandt.
Op Facebook kun je hele fotoalbums dumpen, maar op Instagram kun je wat selectiever met je foto's omgaan. Hier post je namelijk één foto per keer. Veel Instagrammers publiceren voedselfoto's of sportfoto's op hun account. Maak dus een kiekje met de elektrische fiets (want die zijn weer hip) of van die heerlijke, zelfgebakken appeltaart met kaneel. Likes gegarandeerd.
Twitter bestaat uit een lijst van een soort mini-verhaaltjes. Je kan hier namelijk vooral je frustraties kwijt. Met 140 karakters kun je klagen over kinderen die spelen in je voortuin of een anekdote schrijven over wat er vandaag bij de breiclub gebeurde. Ook een persoonlijke gebeurtenis, zoals het vreemdgaan van je man met die vijf jaar jongere vrouw die aan het einde van de gang in het verzorgingstehuis woont (de trut!), mag je gerust dumpen op Twitter.
Snapchat
Als er iets nutteloos is, dan is dat Snapchat. Snapchat gebruikt men meestal voor selfies die nét niet Instagram-waardig zijn. Zeker geschikt voor compleet oninteressante activiteiten tijdens jouw Jeu de Boules-wedstrijd. Oh, en vergeet niet een locatiefilter te gebruiken, zodat iedereen weet waar jij en je Boules-maatjes te vinden zijn.
Tinder
Manlief of vrouw dood? Treur niet! Dankzij deze app is het heel makkelijk om vrijgezelle senioren in de buurt te ontmoeten. Je hoeft slechts snel naar links of rechts te vegen (ofwel, swipen, voor internetexperts) om alle vrijgezellen te beoordelen. Misschien is de liefde van je leven dichterbij dan je denkt, bijvoorbeeld twee verdiepingen beneden in het verzorgingstehuis. Zoek je mooiste foto (eventueel uit je tienerjaren van 1934) en het swipen kan beginnen.
Musical.ly
Altijd al mee willen zingen met de hits van Anita Meyer, maar dan zonder een platenspeler die zoveel hapert? Deze app biedt de uitkomst. Op Musical.ly playback je namelijk de leukste nummers uit de goede oude tijd. Ook andere artiesten zoals Herman Brood, Dries Roelvink en Drake kun je uit de volle borst meezingen. Heel gezellig voor groepsavonden.
1 seconde geleden
S.
S.
Ik zal dit is aan mijn oma en opa laten lezen! Door de vergrijzing gebruiken ook steeds meer ouderen social media en ik vind dit aan de ene kant wel grappig en aan de andere kant ook goed. De ouderen moeten ook mee gaan met de tijd, toch? :)
9 jaar geleden
Antwoorden