Snapchatvrienden: scheld jij anderen uit voor homo?

Snapchatvrienden: scheld jij anderen uit voor homo?

Op het schoolplein wordt regelmatig gescholden met flikker, gay en homo. Iets wat onschuldig lijkt, maar er zijn ook mensen die dat helemaal niet zo'n klein ding vinden. Zo stond op de site van de NOS recent een artikel over een homoseksuele jongen die erg onzeker wordt als hij constant 'homo' om zich heen hoort. Wij zijn benieuwd naar wat onze volgers op Snapchat doen en vroegen ze of zij met homo schelden.

Scholieren.com is voor scholieren, maar net zo goed door scholieren. Daarom mag onze Snapchatkliek wekelijks een zegje doen over zaken die jongeren aangaan. Wil je voortaan meepraten? Voeg 'scholieren' toe op Snapchat. 

Geen punt van maken

Martijn vindt dat je gewoon hiermee moet kunnen schelden. Dat doen we al jaren en het is toch wel duidelijk hoe het bedoeld wordt? Anderen moeten zich niet zo aanstellen.

Wel een punt van maken

Aan de andere kant van de meningen staat Rozemarijn. Zij laat weten dat je je moet realiseren wat de gevolgen zijn van wat je zegt. Zij vindt schelden met geaardheden duidelijk een no-go.

Ervaring

Vaak in dit soort discussies wordt er alleen maar over homoseksuelen en niet met homoseksuelen gepraat. Gelukkig voor ons reageerde Luuk. Hij voelt zich gekwetst als er gescholden wordt met homo.

Soms kan het

Hoewel het dus als kwetsend wordt ervaren, gebeurt het toch. Gerald probeert rekening te houden met mensen die liever geen 'homo' horen. Daarnaast maakt hij duidelijk dat het allemaal niet zo serieus is.

Eerlijkheid

Veel mensen die schelden met ziektes en geaardheden, weten ergens dat het niet goed is, toch gebeurt het. Als je dat vindt, is het moeilijk daarover eerlijk tegen jezelf te zijn. Laura kan dat: het gebeurt, ik doe het ook, maar eigenlijk is het niet goed.

De overige reacties

Veel van onze reacties waren negatief: zij scholden niet met 'homo'. Toch is dat, als je om je heen kijkt, misschien niet helemaal realistisch. Het is immers niet voor niks dat er een artikel over verscheen op de NOS. Niettemin nemen we onze volgers uiteraard serieus: misschien is het probleem dan toch kleiner dan gedacht?

Bedankt voor jullie reacties en bedankt voor het lezen. Lijkt het je leuk om volgende keer mee te praten? Voeg 'scholieren' dan toe op Snapchat. 

Gepubliceerd op 10 maart 2018

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.