Nu mbo, straks geneeskunde

Nu mbo, straks geneeskunde

Hij heeft ambitie. Doorzettingsvermogen. Grote dromen. De jongen die ik heb geïnterviewd zit nu op het mbo. Maar over een paar jaar wil hij geneeskunde studeren.

Na jaren ziekenhuisprogramma’s gezien te hebben, wist hij het zeker. Hij wilde geen mbo-opleiding doen. Hij wil dokter worden. Het is een pittige studie. Hij zal keihard moeten knokken voor de opleiding, maar dat maakt hem niets uit. Hij wil zijn droom verwezenlijken.

Elk vrij uurtje

"Op dit moment weet ik niet wat voor dokter ik wil worden. Wat ik nu wil is over 3,5 jaar in de collegebanken zitten,'' zegt mijn gesprekspartner die het liefst anoniem wil blijven. En voor zijn droom werkt hij keihard. Elk vrij uurtje dat hij heeft duikt hij in zijn boeken. Hij spijkert hele dagen aan zijn natuurkunde, scheikunde en wiskunde. ''Deze vakken worden als de moeilijkste vakken gezien die er zijn. Ik denk dat als ik voor deze vakken hard werk en veel kennis opdoe, dit in mijn voordeel kan werken. Ik zou sneller aangenomen kunnen worden.''

De route

Hoe hij van het mbo naar de universiteit gaat? ''Over een jaar wil ik naar de havo. Dan via het vwo of het hbo inloten met hoge cijfers."

''Ik geloof erin dat het mij gaat lukken om mijn dromen te verwezenlijken. In ieder geval ben ik nu goed bezig. En misschien ben jij wel degene die mij over een paar jaar interviewt als ik ben ingeloot.'' Ik hoop het. Dat hij ingeloot zal worden. Dat ik de jongen mag interviewen die zijn dromen leeft.

Zoals hij zijn er niet veel. Een jongen die koste wat het kost zijn droom najaagt. Dát is pas stoer. Daar kunnen wij, luie donders dat we zijn, nog heel wat van leren!

Gepubliceerd op 1 december 2009

REACTIES

X.

X.

hij had ok op de middelbare alvast kunnen blokken

14 jaar geleden

A.

A.

Knap, ik wens hem veel succes!

14 jaar geleden

M.

M.

KNAP!

14 jaar geleden

Y.

Y.

super veel suc6, zo ben ik ook voor volgend jaar op de ballet accedenie aangenomen. xxx

14 jaar geleden

I.

I.

Heel veel respect! Geneeskunden is volgensmij een zware studie, maar als je zo vastberaden bent, dan haal je het zeker. Ik wens hem heel veel succes en ik help hem hopen dat hij ingeloot word!

13 jaar geleden

E.

E.

Tof dit! Succes man, het gaat je zeker lukken!! :)

10 jaar geleden

M.

M.

Ondertussen zijn we 7 jaar verder. Heef u nog een intervieuw met deze jongen gehad?

7 jaar geleden

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.