Nikki Tempel is TikTok-famous: 'Zingen is mijn allergrootste passie'

Nikki Tempel is TikTok-famous: 'Zingen is mijn allergrootste passie'

Door Klaas

Veel jongeren dromen ervan, voor Nikki Tempel (16) is het realiteit: beroemd zijn. De afgelopen maanden is ze razend populair geworden op TikTok, waar vooral de filmpjes waarin ze zingt het enorm goed doen. Hoewel ze dus al veel roem heeft vergaard, is het haar ultieme droom om een wereldberoemde zangeres te worden.

Desalniettemin is ze ook erg blij met alle aandacht die ze nú al van mensen krijgt: "Ik vind het vooral leuk om herkend te worden op straat en met mensen op de foto te gaan. Het gebeurt ook vaak dat mensen op straat roepen: 'Zijn jullie er klaar voor allemaal?!', een fragment uit een van mijn bekendere TikToks. Maar het komt ook voor dat kinderen aan de deur komen. Al die aandacht vind ik gewoon echt superleuk."

Geboren muzikant

Nikki ontdekt op jonge leeftijd dat zingen helemaal haar ding is: "Ik was twee jaar oud toen ik begon met zingen. Ik kon praktisch eerder zingen dan praten. Ik begon eigenlijk heel simpel met lalala, en nu plaats ik dus TikToks. Eerst was ik vooral geïnteresseerd in klassieke muziek en opera, maar natuurlijk ook in kinderlijke dingen zoals de musicals van K3 en Het Zandkasteel."

En nu, zoveel jaar later, is Nikki dus helemaal bezig met het maken van TikToks. Liedjes van ABBA, Barbara Pravi en vele andere artiesten passeren de revue. "Ik begin vaak met het luisteren van een liedje dat ik leuk vind, wat ik vervolgens dan heel vaak ga zingen. Zo oefen ik dus steeds een beetje en maak ik er uiteindelijk een filmpje van."

@nikkimovesjoy #opdezedag ♬ origineel geluid - Nikki Tempel love life

Positieve en negatieve reacties

Als Nikki voor de eerste keer viraal gaat op TikTok, kan ze haar geluk niet op: "Ik vond het echt geweldig. Alle volgers, alle complimenten. Ik voelde op dat moment echt dat ik een beroemde zangeres aan het worden ben. Het is gewoon bizar hoe snel het allemaal gaat. Maar wel heel leuk." Toch kent haar grote succes op TikTok en andere social media helaas ook minder leuke kanten, zoals negatieve reacties die worden geplaatst onder haar posts. Maar dat deert Nikki niet: "Ik vind het eigenlijk niet zo heel erg. Ik haal daarvoor echt m'n schouders op. Ik reageer er ook niet op, want dat is juist wat die haters willen. Je raakt er alleen maar geïrriteerd van."

Gelukkig krijgt Nikki ook veel positieve en enthousiaste reacties: "Er zijn best veel fans die me hele lieve berichtjes sturen. Ik kan ze helaas niet allemaal beantwoorden, maar sommige reacties zijn zó lief; daar moet ik dan wel op reageren. Ook krijg ik vaak mailtjes, bijvoorbeeld van kinderen met autisme sinds ik duidelijk heb gezegd dat ik zelf autisme heb. Dan schrijven ze bijvoorbeeld dat ik hen inspireer om zichzelf te zijn en te genieten van wie ze zijn. Daar hou ik me aan vast."

Optreden

Wie weleens Nikki's filmpjes op TikTok bekijkt, zal het niet zijn ontgaan dat mensen vaak aan haar vragen of ze bij hen wil komen optreden. Hoewel Nikki dat superleuk lijkt, vertelt ze dat haar ouders dat liever niet willen: "Mijn ouders zijn erg bang voor wat er kan gebeuren als ik ergens op zou treden. Bijvoorbeeld dat er bier op mij wordt gegooid, of dat ik word uitgejoeld. Waar we wel over nadenken is optreden bij kinderverjaardagen onder de twaalf jaar. Dat moeten we nog even wat meer uitzoeken."

Nikki heeft gelukkig al wel de sterren van de hemel mogen zingen in het bijzijn van haar eigen vrienden en familie. Een ervaring die ze voor geen goud had willen missen: "H​​et zingen zelf vond ik natuurlijk heel leuk, maar ook dat iedereen naar je kijkt en dat iedereen je bewondert." Wat de toekomst voor haar in petto heeft, weet ze nog niet precies: "Het allerliefste wil ik gewoon een wereldberoemde zangeres worden. Maar armbandjes maken vind ik ook heel leuk. Het kan dus alle kanten op gaan."

@nikkimovesjoy #opdezedag ♬ origineel geluid - Nikki Tempel love life

Gepubliceerd op 30 augustus 2024

REACTIES

Dina

Dina

Love!

1 dag geleden

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.