Is een opleiding in de beveiliging iets voor jou?

Is een opleiding in de beveiliging iets voor jou?

in samenwerking met Defensie

Wil jij worden ingezet voor de veiligheid van Nederland, van onze Koninklijke paleizen tot aan de buitengrenzen van Europa? Als Beveiliger bij de Marechaussee bescherm je wat ons dierbaar is. Jij weet de rust te bewaren in de hectiek om je heen en blijft altijd scherp. Want als het erop aankomt...​

Wat doet de Marechaussee? 

De Marechaussee zorgt voor de veiligheid van het land op plekken zoals de grenzen, luchthavens en militaire terreinen. Ze controleren bijvoorbeeld paspoorten op de luchthavens en houden in de gaten of mensen legaal het land in- of uitgaan. De beveiliging van belangrijke gebouwen is ook in handen van de Marechaussee. Daarnaast helpen ze ook bij het opsporen van criminaliteit zoals mensensmokkel en drugshandel, hiervoor werken ze samen met de politie en andere defensieonderdelen.

In dit artikel focussen we op Marechaussee Beveiligers. 

Je kunt alle kanten op! 

Bij de beveiliging van de Marechaussee kun je verschillende richtingen op. Je wordt eerst opgeleid tot militair en daarna volg je de opleiding die bij je functie hoort. 

Er zijn drie startersfuncties waarin je terecht kunt komen: 

  1. Objectbeveiliging: als Objectbeveiliger ga je aan de slag bij de beveiliging van het Koninklijk Huis in Den Haag, Apeldoorn of Soesterberg. Je bent hierbij verantwoordelijk voor de toegangscontroles, het cameratoezicht én je rijdt patrouilles in de omgeving van de objecten.
  2. Grensbewaking: ga je aan de slag bij de Grensbewaking? Dan kom je te werken op één van de luchthavens van Nederland en bewaak je de buitengrenzen van Europa. Je controleert personen die de grens overgaan en je bestrijdt criminaliteit, zoals identiteitsfraude en mensensmokkel en levert een bijdrage aan terrorismebestrijding.
  3. Hoog Risico Beveiliging: bij de Hoog Risico Beveiliging gaat het nog een stapje verder; op fysiek gebied, maar ook qua het materiaal waar je mee werkt. Je bent hier verantwoordelijk voor de beveiliging van objecten met een verhoogde dreiging op aanslagen. Om je vaardigheden op peil te houden heb je regelmatig trainingsweken.

Goed om te weten!  

Heb je interesse in de opleiding? Check dan deze eisen en voordelen: 

  • Opleidingsniveau: minimaal een vmbo-kader diploma
  • Leeftijd: je kunt start als je minimaal 17 jaar oud bent en maximaal 28 jaar en 11 maanden. 
  • Salaris: je krijgt direct salaris, ook tijdens je opleiding. Het salaris bedraagt tussen de €2.950 - €3.250 euro. 
  • Rijbewijs: nog niet in het bezit van een rijbewijs? Je kunt gratis je rijbewijs halen bij Defensie 
  • Op kamers: Dat kan! Tijdens je opleiding krijg je een kamer op de kazarne. 

Wil je ontdekken of de functie van beveiliger bij de Marechaussee bij jou past?

Meld je dan aan voor een van de voorlichtingsdagen. Tijdens dit voorlichtingsmoment kom je alles te weten over de opleiding, je werkzaamheden en het sollicitatieproces. 

Let op: Deze voorlichting is verplicht als je wilt solliciteren. 

Gepubliceerd op 22 oktober 2024

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.