Hoe eet je in hemelsnaam een tompouce?

Hoe eet je in hemelsnaam een tompouce?

Door Dina

Ik had laatst dringend een onderwerp voor mijn Engels-presentatie nodig, maar kwam er nog niet echt uit. Na lang nadenken besloot ik dat ik het wilde hebben over een mysterie: hoe eet je eigenlijk een tompouce?

Want hoe lekker ze ook zijn, het is en blijft moeilijk om die roze gebakjes fatsoenlijk te eten. Daarom moet ik een oplossing ervoor vinden.

Tompouce

Het grootste probleem dat je vooral ondervindt bij het eten van een tompouce, is dat de roomvulling eruit floept en het dus onmogelijk is om er een gewone hap van te nemen. Verder wil je het liefst dat de smaken van de drie lagen samenvallen. Dus om de tompoucelagen te verbouwen of één voor één te eten, is niet optimaal.  

En geloof me, ik heb alle manieren geprobeerd. Maar geen enkele manier was perfect. Sommige kwamen wel in de buurt van perfectie, maar waren het nog niet helemaal. Ik heb onder meer geprobeerd om de bovenkant eraf te halen en onderaan te zetten. We willen alleen het liefst alle drie de lagen op de originele plek, zodat je alle lagen kan proeven op hetzelfde moment en in dezelfde verhouding.

Ook waagde ik een poging om het gebakje een kwartslag draaien en vervolgens doormidden snijden in kleine stukjes. Dit is heel slim, maar niet bevredigend, want bladerdeeg kruimelt enorm snel. Ten slotte probeerde ik er gewoon in te bijten en vervolgens te genieten van de ultieme rommelige ervaring. Het was een terechte poging, maar ook hartstikke onpraktisch en niet zo charmant als je je tompouce in het openbaar wil eten. 

Opgeven is geen optie 

Maar ik geef nog niet op. Dan ga ik zelf maar aan de slag en moet ik met mijn eigen manier komen, die zowel effectief als uniek is. Pff, dat wordt een grote klus. Na veel vallen en opstaan krijg ik wonder boven wonder mijn Eureka!-moment en maak ik meteen een onderzoeksopzet voor mijn Engels-presentatie: 

 

 

Revolutionair

Mijn ogen kan ik niet geloven: het is gelukt! Ik wil helemaal geen hoge verwachtingen hebben, maar als ik hiermee een Nobelprijs of zo’n orde van Oranje-Nassau-ding krijg, dan zou ik dat zeker niet gek vinden. Je kunt dus gewoon je tompouce een korte tijd in de vriezer laten, dan wordt de vulling steviger en vormt die geen obstakel bij het eten.

Geen zorgen, je tompouce zal niet helemaal bevriezen. Hij wordt alleen een klein beetje kouder dan normaal, maar de textuur van de rest van de lagen blijft hetzelfde. Als je eenmaal erin bijt, wordt de hap die je hebt genomen weer ‘verwarmd’ door de temperatuur in je mond. Voor mijn presentatie maak ik ook nog videobewijs en hierbij is - naast één kruimel, maar dat is mijn eigen schuld - geen troep!

Conclusie

Het is al met al een fantastische, onvergetelijke ervaring mijn Engels-presentatie te doen over dit gekke onderwerp. Ik sluit de presentatie nog af met een quote op de laatste dia en die wil ik hier ook graag delen:

 ‘’Eat your tompouce however you want to, because we already live in a very judgemental society’’                          -Dina 2022

Eet je tompouce dus vooral hoe je maar wil, want de samenleving is helaas al veroordelend genoeg. Laat je door niemand stoppen bij het eten ervan, tenzij je lactose intolerant bent, dan kun je het beter niet doen. Sommige manieren zijn wel handiger dan andere en hiervan is mijn invriesmethode een voorbeeld. Hopelijk kun je nu sterven in vrede, nu je het antwoord weet op deze vraag. Geniet!

Lees ook
Al 10 jaar geen warm eten

Gepubliceerd op 8 april 2022

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.