Geflasht! Zo kwamen we achter jouw wachtwoord
In samenwerking met het CCV en het Ministerie van Justitie en Veiligheid
In deze aflevering van Geflasht! probeert Luca de wachtwoorden te raden van de jongeren in Amsterdam. Zijn de wachtwoorden zo eenvoudig dat het hem lukt? Ook geeft Luca tips over hoe je jouw wachtwoord sterk kan maken en dus nooit te raden zal zijn (mits je het niet vertelt).
Jouw leven online staat op je apparaten en accounts. Je wil dat deze informatie van jou is en blijft. Zorg daarom dat je beveiliging op orde is!
Waar moet je op letten bij het beveiligen van je account of apparaat?
- Een goed wachtwoord is een lang wachtwoord, waarbij cijfers, letters en tekens worden gecombineerd. Maak bijvoorbeeld een wachtzin, zoals vier woorden van 5 letters. Bijvoorbeeld: Stampp0t1sMijnFavoriete3ten!
- Gebruik elk wachtwoord maar één keer. Gebruik voor elk account en apparaat een ander wachtwoord
- Moeilijk te onthouden? Gebruik een wachtwoordmanager, zoals beschreven in dit artikel op Scholieren.com
- Stel een tweestapsverificatie in. Dat is voor heel veel accounts, zoals socials, mogelijk. Zo is het moeilijker voor hackers om jou te hacken.
- Stel een tweestapsverificatie in. Dat is een extra check als je inlogt, bijvoorbeeld een cijfercode die per sms naar je toegestuurd wordt, of je vingerafdruk. Als je dit instelt is het voor hackers veel moeilijker om je account te hacken, omdat de hacker niet die code/vingerafdruk heeft. Bijna alle socials hebben deze optie, je kan het vinden bij je instellingen. Als iemand je vraagt om ‘even’ de code door te sturen, doe dit dan natuurlijk niet! Je kan deze site checken voor meer info.
- Houd je wachtwoorden en codes voor jezelf.
Wil je nog meer weten over hoe je jezelf kan beschermen tegen hackers? Check dan deze website. Abonneren op ons Youtube-kanaal doe je hierrr!
Gepubliceerd op 18 november 2020
1 seconde geleden
Stach
Stach
Hoppa mooi linkje naar mijn artikel hoor :)
4 jaar geleden
Antwoorden