Ben jij weleens opgelicht?

Wij doen onderzoek naar online oplichting onder jongeren. Vul de vragenlijst in (ca 5 min) en maak kans op een Bol.com bon van 25 euro (echt waar!)

Deze (nieuwe) films moet je gezien hebben

Deze (nieuwe) films moet je gezien hebben

Het vinden van een goede film kan eindeloos duren. Waar begin je met zoeken? Geen zorgen, ik ga je helpen. Of je nu een gezellig avondje met vrienden plant of gewoon wat tijd voor jezelf wil tijdens een solo filmavond, dit is een lijstje met (nieuwe) films die je niet mag missen.

Good Grief (2024)

Laten we beginnen met een van mijn meest recente favorites. Naast de fantastische outfits die voorbij komen in Good Grief, is het gewoon écht een goede productie. Marc leefde tevreden met zijn echtgenoot Oliver. Maar wanneer Oliver plotseling overlijdt, stort Marcs wereld in elkaar. Hij besluit, samen met zijn twee beste vrienden Sophie en Thomas, naar Parijs te gaan om hun verdriet te verwerken en zichzelf beter te leren kennen. Maar Marc leert niet alleen zichzelf beter kennen, hij komt ook steeds meer te weten over het leven van Oliver. 

Oppenheimer (2023)

De naam zal je vast bekend voorkomen: Oppenheimer. Voor iedereen die hem nog niet heeft gezien sinds de release vorig jaar (shame on you!), is dit nog steeds een must-see. Zoals je al kan raden aan de hand van de titel, gaat de film over J. Robert Oppenheimer, een Amerikaanse wetenschapper die leiding gaf in het ontwikkelen van ‘s werelds dodelijkste wapen: de atoombom. Het vertelt het verhaal van hoe hij dat heeft gedaan en hoe dat hem emotioneel heeft geraakt. Je ziet hem werken aan zijn onderzoek, leiding geven in het laboratorium, en uiteindelijk in de problemen komen na een veiligheidsonderzoek. Het is een interessant kijkje achter de schermen van de atoombom en de mensen die eraan werkten. Sommige mensen vinden de film geweldig, anderen niet zo. De film is best lang, drie uur, maar ik vind het echt de moeite waard.

A man called Otto (2022)

Deze film werd vorig jaar uit het niets een van de grootste hits op Netflix: A man called Otto. Het gaat over een oude, chagrijnige man genaamd Otto Anderson die na het verlies van zijn vrouw Sonya probeert zelfmoord te plegen. Maar wanneer nieuwe buren Marisol en Tommy en hun dochters Abby en Luna in zijn leven komen, begint Otto langzaam zijn houding te veranderen. Hij helpt zijn buren, maakt nieuwe vrienden, en leert omgaan met zijn verdriet. Zeker een aanrader!

Windfall (2022)

In Windfall breekt een man in bij een vakantiehuis van een rijke zakenman. Maar wanneer de eigenaar en zijn vrouw plotseling arriveren, loopt het hele plan uit de hand, en ontstaat een soort kat-en-muisspel waarin ze elkaar proberen te slim af te zijn. De film staat bekend als een kleinschalige thriller (speelt zich af in dezelfde omgeving). Je moet dus niet veel meer verwachten dan een vrolijke, simpele thriller. Goed voor als je even een middagje niks te doen hebt.

A quiet place: day one

Tot slot een film waar je naar uit kunt kijken: binnenkort komt A quiet place: day one uit. De film speelt zich af op de allereerste dag dat buitenaardse wezens naar de aarde komen en absolute chaos veroorzaken in New York City, waarbij ze elke bron van geluid aanvallen. Klinkt waarschijnlijk vaag, maar geloof me, nadat je de trailer hebt gezien, denk je daar wel anders over.

Gepubliceerd op 28 juni 2024

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.