Planning
voorgenomen gedaan
1 Info zoeken Info gezocht
2 Info zoeken Info gezocht
3 Planning voorbereiden Planning gemaakt helft van H1
4 Hoofdstuk 1 H 1 afgemaakt
5 Hoofdstuk 2 H2 afgemaakt
6 Hoofdstuk 3 Ong. helft van H3
7 Hoofdstuk 4 H3 afgemaakt
8 Hoofdstuk 5 Hoofdstuk 4
9(tussenuur) afgerond H5 afgemaakt
10 Voorkant en mooi maken Voorkant maken en mooie opmaak
Onze informatie hebben we zelf gevonden en de overeenkomende informatie die Rutger en Willen-Jan, misschien hebben kan komen omdat zij onze bronnen hebben overgenomen. Houdt u absoluut rekening met enige overeenkomsten tussen de werken.
Inleiding
Na aanleiding van de opdracht die we hebben gekregen van onze ANW docent hebben wij dit werkstuk gemaakt. Het gaat over de geschiedenis van de TV en vooral over de nieuwste TV: de plasma TV. Deze nieuwe en erg dure TV heft een platte beeldbuis en is voor de rest ook erg plat. Je zou hem aan de muur of plafon kunnen hangen.
Hoofdstuk 1: Uitvinders van de TV
De disk met de gaten erin die draait rond en er wordt licht op geschenen. Dat licht produceert een driehoekig scannend licht patroon of een raster wat werd gebruikt om of een elektrisch signaal te maken om het te verzenden of om een afbeelding te produceren van het signaal dat is binnengekomen. Terwijl de disk ronddraaide scande de gaten in de disk and licht in een andere hoeveelheid ging naar de selenium fotocel. Het aantal gescande lijnen was gelijk aan het aantal gaten in de disk en elke keer als de schijf 1 keer rondgaat produceert dat een televisie frame.
Niemand weet zeker of er echt een werkend prototype van Nipkov’s model gemaakt is. De uitvinding van de amplification tube in 1907 was er al voordat het systeem van Nipkov echt doorgevoerd werd.
John Logie Baird
De eerste uitzending met beeld en geluid tegelijkertijd was in 1930. In juli van 1930 werd het eerste toneelstuk uitgezonden: The Man with the Flower in his Mouth.
Baird tv in 1926:
Charles Francis Jenkins
Wat baird deed in Engeland deed Jenkins in Noord-Amerika. Hij claims ook als eerste een bewegend beeld te hebben verstuurd op 14 Juni 1923. Hij deed zijn uitzendingen tussen 2 TV openbaar vanaf Anacosta, Vigrinia naar Washington in juni 1925. De tv van Jenkins heette de radiovisor. Vanaf 1928 werd de tv verkocht en je kon hem op dat moment krijgen voor tussen de $85 en $135. Er werden duizenden van verkocht.
Hij richtte ook het eerste televisie station op die short-wave radio begon uit te zenden in het oosten van Amerika. In 1928 begonnen ze met het regelmatig uitzenden van radiofilms.
Hoofdstuk 2: Tube technologie Elektronische TV is gebaseerd op de: cathode ray tube, of CRT. Dat is de plaatjes tube die in alle moderne TV toestellen zit behalve dan de plasma TV (zie H5). Het is een tube waar een elektrische straal een ‘phosphorescent’ oppervlakte raakt. Tv toestellen, computer beeldschermen, video game machines, video camera, computers, ‘oscilloscopen’ en radar beeldschermen bevatten allemaal een CRT. Fosfor beeldschermen die en boel elektrische stralen per keer uitzenden, staan miljoenen kleuren toe.
Het eerste CRT voorwerp is uitgevodnen door de duitser: Karl Ferdinand Braun in 1897. Hij introduceerde een cathode-ray tube met een ‘fluorescent’ scherm, genaamd de cathode-ray oscilloscope.
Dit is alle gebeurtenissen rond de CRT op een rijtje:
In 1875, American, G.R. Carey vind uit de phototube.
In 1878, Engelsman Sir William Crookes vind uit de \'Crook\'s tube\'.
In 1895, Duitser, Wilhelm Roengten vind een vroeg prototype van de Xray tube uit.
In 1904, John Fleming vind de eerst praktische elektronen tube genaamd the \'Fleming Valve\'.
In 1906, Lee De Forest vind uit de audion later genoemd de triod, en verbetering van de \'Fleming Valve\' tube.
In 1913, William D. Coolidge vind uit de \'Coolidge Tube\', de eerste praktische Xray tube.
In 1920, RCA begint de eerste commercial elektronen tube te fabriceren.
In 1921, American Albert Hull vind uit de magnetron elektronische vacuüm tube .
In 1922, Philio T. Farnsworthe ontwerpt het eerste tube scanning system voor televisie. .
In 1923, Vladimir Z. Zworkin vind uit de iconoscope of de CRT en de kinescope
In 1926, Hull en Williams ‘co-invented’ de tetrode electronic vacuum tube.
In 1938, Americans Russell en Sigurd Varian ‘co-invented’ de klystron tube.
Hoofdstuk 3: De kleuren tv
Rond 1949 was de monochrome televisie een enorm commercieel succes. 10 miljoen sets waren verkocht, en programma\'s waren beschikbaar voor het hele publiek. Een verandering naar kleurenTV zou alleen gelisenceerd worden als de kleuren uitzending ook ontvangen zou kunnen worden als een monochroom signaal op deze sets. Dit maakte de techniek een stuk moeilijker. RCA was het lijdende bedrijf in het televisie-veld, gevolgd door CBS, maar CBS gebruikte een ander systeem dat een draaiende disk gebruikte met rooie, groene en blauwe kleurfilters erop. Dat systeem was niet bruikbaar met het monochrome signaal dat nodig was, maar het was praktisch, zeker onder laboratorische omstandigheden, en overkwam de limieten die de kleurentv buis had.
Het hoofd van CBS was William S. Pauley, wie als tegenstander RCA\'s David Sarnoff had. De leiders van CBS waren Frank Staunton en Peter Goldmark, die als tegenstander Elmer Engstrom en George H. Brown hadden, ook van de RCA. RCA had een betere technische staf, meer ontwikkelings geld, en ongelimiteerde vastberadenheid van Sarnoff om het het RCA \'Dot sequential color system\' te laten winnen. Het \'Field Sequentiel System\' liet rooie, groene, en blauwe tv beelden zien in delen, en hing af van het oog om deze ineen te smelten tot een beeld. Als de scherpte behouden wilde worden moest er echter een grotere bandbreedte gebruikt worden die 3 keer de grote had van een monochrome signaal. Een compromis was gemaakt door de bandbreedte toe te laten nemen van 4 tot 5 MHz, het aantel frames per seconde werd verminderd van 30 naar 20, en het aantal lijnen werd verminderd van 525 tot 343. RCA noemde dit systeem mechanisch.
RCA\'s \"Dot Sequential system\' aanpak op het bandbreedte limiet, werd voorgesteld door Alda Bedford van de RCA, door te gebruiken van \"Mixed Highs\". Dit vertrouwde op het limiet van het oog relatieve ongevoeligheid voor fijne detail van kleuren, het deel van het plaatje dat een hogere transmissie van hogere frequentie nodig had. Bedford stelde voor dat dit gescheiden werd van alle kleuren, en bij Groen gestopt werd. Zo kon de bandbreedte die nodig was voor blauw en rood flink verminderd worden. Een andere aanvulling was het gebruik van een versterking van het kleuren signaal waardoor het beter synchroon liep tussen camera bron en ontvanger, En overkwam geluid dat instabiliteit kon veroorzaken. Test veroozaakte de verandering van kleur van oranje-rood, en blauw-groen om zo voordeel te nemen aan het feit dat het oog het fijne deel van het blauw-groene gedeelde niet kan waarnemen, waardood het blauw-groene gedeelte verkleint kon worden.
Het werkstuk gaat verder na deze boodschap.
Verder lezen
REACTIES
1 seconde geleden