Overstromingen in Bangladesh

Beoordeling 5.9
Foto van een scholier
  • Werkstuk door een scholier
  • 1e klas havo/vwo | 368 woorden
  • 6 januari 2006
  • 27 keer beoordeeld
Cijfer 5.9
27 keer beoordeeld

De hoofdvraag is: Hoe komt het dat in Bangladesh zo vaak overstromingen zijn, en dat daarbij zoveel slachtoffers vallen?
Er zijn verschillende redenen:
1. De moesson die laat altijd veel water vallen en daar komen meestal overstromingen van mensen worden dan meegesleurd en komen om in het water of modder want die stromingen is erg sterk.
2. Er zijn in dat gebied ook vele cyclonen die verwoesten veel huizen en dan raken mensen dakloos en er komen ook veel doden van.
3. En de laatste rede is bodemerosie dat verandert hele stuken land in rotsachtige gebieden of woestijnen en daar kan dan niks meer groeien en dan komen vele mensen om van de honger.

1 Wat is de topografie van het onderzoeksgebied?

2 Overstromingen komen in twee hoofdvormen welke twee?
Menselijke factoren en natuurlijke factoren.

3 Hoe verklaar je het ontstaan van beide vormen?
Overstromingen in Bangladesh komen voor in natuurlijke en menselijke factoren.
Natuurlijke factoren zijn: moesson en cyclonen. De menselijke factoren zijn bijv: bevolkingsgroei er komen steeds meer mensen en dus meer monden om te voeden en dan gebruiken meer akkers en dan ontstaat er sneller bodemerosie.

4 Men vergelijkt Bangladesh vaak met Nederland. In hoeverre lijken ze op elkaar, in hoeverre niet?
Bangladesh is veel groter dan Nederland. En het heeft een ander klimaat. Nederland is ook veel verder met de economie dan Bangladesh, het inkomen van beide landen is heel verschillend Bangladesh: 21.93% en die van Nederland: 29.478%. De analfabeten is in Bangladesh ook veel groter 63% van de bevolking beneden de 15 jaar van Bangladesh is analfabeet, in Nederland is dat 1% van de bevolking beneden de 15 jaar.

5 Men denkt aan heen soort Deltaplan van Bangladesh.
Wat is daarvoor je oordeel?
persoon 1: Het kost wel veel geld en ik weet niet als Bangladesh daar wel genoeg voor heeft.
Het land kan de kosten toch ook wel weer eruit halen want: de overstromingen die maken nogal wat dingen kapot en dat kost ook weer geld, dus in dat opzicht kan het ook weer wel.

persoon 2: het is eigenlijk wel een slim idee want het helpt wel. Dan worden de overstromingen dus tegen gehouden dus er worden geen huizen vernield en dan kost het ook geen geld om alles te herstellen. Het is wel een slim idee

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.