Inhoud
1. Wat is een Snörex? 2. Wat is snurken eignelijk? 3. Wat houd slaapapneu in? 4. Relaties. 5. Slaapbelang. 6. Hoe weet ik dat ik snurk en wat zijn de gevolgen ervan? 7. Hoe kan je met een Snörex in aanraking komen? 8. De reacties van klanten die zijn geholpen. 9. Vragen. 10. Slotwoord.
1. Wat is een Snörex
Een Snörex is een soort beugel die de tong in de mond houdt. Het is namelijk zo dat ‘s nachts de tong verslapt en de tong in de keel zakt. Het is een verhemelteplaatje waarin een beugeltje zit met een kunststof voetje dat op de tong rust. Dit voetje zorgt dus dat de tong in de mond blijft. Maar waarom snurkt de ene wel en de andere niet? Mensen die overgewicht hebben snurken eerder dan mensen die geen overgewicht hebben. Vet gaat ook in de tong zitten, en zodoende is de tong zwaarder. Maar wanneer heeft men overgewicht? Als je bijv. 170cm lang bent mag je 70 kilo wegen, dus iemand van 190cm mag 90 kilo wegen. Aan overgewicht hoeft het niet alleen te liggen. Mensen die voor ze naar bed gaan alcohol hebben gedronken snurken ook eerder. Mensen die slaaptabletten slikken of medicijnen tegen depressies snurken ook meer omdat deze medicijnen de tong extra verslappen. Mensen die ouder dan 40 jaar zijn snurken ook eerder. Mannen snurken meer dan vrouwen. Dat komt omdat mannen meer spierweefsel hebben met als gevolg dat mannen gemiddeld “meer tong” hebben dan vrouwen. 65% Van de mannen snurkt en 35% van de vrouwen snurkt.
Er zijn twee verschillende anti-snurkbeugels. Dit is de Snörex die ook tandartsen mogen verkopen (laat deze Snörex type 2/Silenser zien) Dit type 2 trekt de onderkaak iets naar voren, waardoor ook de tong wat naar voren wordt getrokken, en er dus meer ademruimte in de keelholte is. Snörex type 1 werkt direct op de tong, en mag alleen bij Snörex gemaakt worden. (Laat deze Snörex zien). Deze kost 495,00 euro en gaat 5 tot 10 jaar mee. Mensen die met een Snörex worden geholpen worden als een patiënt gezien als ze veel apneus hebben. Maar wat apneu inhoudt staat in het volgende hoofdstuk.
2. Wat is snurken eigenlijk?
Snurken betekent dat men tijdens het snurken een zagend, ruisend of brommend geluid maakt. De tong zakt in de keel, waardoor de ademweg vernauwd wordt. Daardoor gaan de zachte weefsels in de mondholte trillen, net als bij een ballon die leegloopt. Dit geluid kan zelfs zo hard zijn dat buren er last van kunnen hebben, maar natuurlijk degene die naast hem of haar slaapt nog het meest. De snurker zelf heeft vaak het gevoel nergens last van te hebben, maar komt wel 5 tot 10% zuurstof tekort. Hij voelt vaak dat hij veel fitter opstaat nadat hij een Snorex beugel aangemeten gekregen heeft. De Snorex beugel kan voor 98% van de gewone snurkers verbetering aanbrengen.
3. Wat houdt slaapapneu in?
Slaapapneu houdt in dat er een onderbreking is in de ademhaling tijdens de slaap.
Degene die dan naast degene die apneu heeft slaapt die kan daar erg van schrikken. Mensen lijken als het ware in hun eigen tong te stikken. De mensen die apneu hebben worden als patiënt gezien als ze meer dan 15 apneus van langer dan 15 sec. hebben. Het is namelijk zo dat mensen door apneu eerder hart- en vaatziekten kunnen krijgen door het zuurstoftekort. Ze kunnen zelfs aan deze ziekte overlijden, als ze er niets aan doen. Deze mensen die apneu hebben komen niet genoeg in een diepe slaap met als gevolg dat ze overdag niet fit genoeg zijn. Mensen overlijden wel eens in hun slaap. Dokters zeggen wel eens dat iemand midden in de nacht een hartaanval heeft gehad. Dat hoeft niet altijd zo te zijn. In sommige gevallen kan het zo zijn dat de mensen in hun eigen tong zijn gestikt. De vermoeidheid kan ook tot een verminderd reactievermogen leiden, dit kan gevaarlijk zijn in het verkeer. Apneupatienten zijn 7x zo vaak als anderen betrokken bij dodelijke verkeersongelukken
De Snörex beugel kan voor 89% van de apneupatienten verbetering aanbrengen.
4. De huisgenoot heeft ook last van de snurker
Drie tot vier miljoen Nederlanders snurken. Dit kan lijden tot relatieproblemen. Bijv. mensen willen niet meer naast elkaar liggen. Maar als men een partner heeft die het gesnurk moet aanhoren kan men daar ook vaak niet van slapen. Dus dat houdt ook in dat de partner oververmoeid wordt. Dit vindt de partner niet fijn dus gaat bijv. op de bank liggen of op de logeerkamer liggen. Niet alle mensen vinden het erg dat hun partner snurkt. Of vinden het niet leuk maar kunnen er uiteindelijk wel van slapen. Mensen die snurken kunnen er ook tijdens het slapen last van hebben bijv. ‘s nachts van wakker schrikken.
Wat je al wist was dat mensen die snurken vaak hoofdpijn hebben en oververmoeid zijn. De hersenen kunnen niet goed tegen het zuurstoftekort, en dat kan ook concentratieproblemen geven.
Je kan een Snörex nemen omdat je er zelf van last hebt of de partner. Je kan ook op een natuurlijke manier een klein beetje van het snurken afkomen. Als je onder de 40+ bent bijv. afvallen of niet meer veel alcohol drinken. Maar er is nog een manier om te proberen van het snurken af te komen: deze manier is om je te laten opereren. Dit geeft zelden verbetering.
5. Waarom is slapen nodig?
Mensen kunnen niet zonder slaap net zoals de mens niet zonder eten& drinken kan. De ene heeft dan wel minder slaap nodig dan de andere maar iedereen heeft slaap nodig. Met andere woorden niemand kan zonder slaap. Als je slaapt herstellen de cellen in het lichaam zich, om zo overdag weer goed te kunnen werken. Mensen die snurken hebben een ander slaapritme dan de mensen die niet snurken. Veel mensen die snurken zouden het zelf dan wel niet willen maar het gebeurt dan toch. Mensen zijn ook bang dat de bedgenoot last van het gesnurk hebben, maar eigenlijk heeft degene die snurkt nog het meeste last van het snurken. Maar waar heeft de snurker eigenlijk in het algemeen last van.
‘s nachts
1. van je eigen gesnurk wakker schrikken.
2. wakker worden omdat de partner die niet snurkt je wakker maakt, in de hoop dat je ophoudt.
Er is nog een leuk weetje
Er bestaat een man die heeft het 85 decibel met snurken behaald.
Dat is ongeveer net zo hard als een brommer die voorbij komt. Dit stond in het boek waar alle records worden opgeschreven.
6. Hoe weet ik dat ik snurk en wat zijn de gevolgen ervan?
Als je een partner hebt die zegt dat je snurkt dan weet je dat ook weer. Maar wat als je geen partner hebt hoe weet je dan of je snurk? Je kunt een cassetterecorder aandoen tijdens je slaap. Maar vaak heb je klachten zoals hieronder beschreven.
1. grote moeheid overdag
2. slaperigheid
3. verhoogde prikkelbaarheid
4. pijn in gewrichten en spieren
5. onrustige benen (zuurstoftekort)
6. droge mond bij het wakker worden, het gevoel dat men keelpijn heeft (door het schuren van de tong)
7. wakkerschrikken met verstikkingsverschijnselen
8. benauwd dromen
9. wakker worden en nog moe zijn terwijl het al laat is
10. niet helemaal geconcentreerd zijn.
11. ochtend humeur en ochtend hoofdpijn
12. vergeetachtig zijn
13. zweten als je slaapt
14. niet zo goed kunnen ademhalen.
Maar is er ook iets goed aan snurken? Nou nee, ik zou er niet echt trots op zijn, het heeft alleen maar nadelen.
7. Hoe kan je met een Snörex in aanraking komen?
Je kan contact nemen met het bedrijf Snörex dat kan je doen op telefonisch contact te nemen of op de website je in te schrijven. Deze site is www.snurktu.nl waarom nou geen www.Snörex.nl. Mensen die snurken en er iets aan laten willen doen zouden nooit op de naam Snörex komen. Maar hoe gaat het bedrijf te werk? De mensen komen binnen gaan naar de balie en melden dat ze er zijn. Ze gaan zitten en krijgen wat koffie of thee. Vervolgens worden de mensen geroepen en gaan in de behandelkamer zitten. De mevrouw of meneer gaat kijken of degene die in de stoel zit een Snörex kan verdragen. Zo wel mag de man of vrouw die de Snörex krijgt een volgende afspraak maken als hij of zei de Snörex ook wel wil. Deze keuze mag men zelf weten. Want de eerste afspraak is ook gratis dat is de eerste afspraak ook in het geval je geen Snörex zou willen. Als hij of zij de Snörex niet zou willen dan mag hij of zij naar huis gaan maar als hij of zij de Snörex wel zou willen maken ze meteen een afdruk van het gebit. Dat wordt gedaan met een soort gips hierbij wordt er dus een afdruk van het gebit gemaakt. In het lap word er dan de Snörex aan het gebit gepast. Dit gebeurt ongeveer 2 tot vier weken dat hangt ervan af of het druk is op het lap. Sommigen mensen moeten heel erg wennen aan de Snörex dat hoeft niet maar het kan heel raar zijn. Stel maar als je ineens met een buitenboordbeugel moet slapen. Of dat je iets anders geks in je mond hebt. Mensengooien als het waren de Snörex uit de mond. Mensen kunnen er ook moeilijk van slapen de eerste nacht de tweede nacht is al beter en de derde nacht ben je er al een beetje aan gewend. Al naar twee weken is alles een beetje gewend.
8. Reacties van klanten die zijn geholpen
Alle mensen die worden geholpen zijn in het algemeen heel blij met de Snörex. Veel mensen zeggen ik slaap weer bij mijn vrouw of man. We kunnen weer een hotel huren en met zijn tweeën op een kamer slapen. Het is soms ook zo dat de man en vrouw een Snörex nemen. Omdat ze allebei snurken. Want als je snurkt word je eerder wakker van welk klein geluidje dan ook. Dat komt omdat de mensen die snurken niet echt diep in slaap komen. Er is een enkele keer iemand niet blij want dan is bijv. de Snörex kapot, of heeft hij nog niet gewerkt maar hoe komt dat dan? Je moet het zien als een bril, je kan ook niet zeggen welke sterkte iemand nodig heeft zonder dat op te meten. Maar bij een Snörex kan dat niet opgemeten worden maar moeten ze een beetje gokken en de veer weer bijstellen.
Ik schrik niet meer wakker van mijn eigen gesnurk
Ik voel me veel meer uitgerust
Olaf Mol: ik slaap nu rustig en hoef niet naar de logeerkamer en overdag hoor ik genoeg race geluiden midden in de nacht is het nu rustig.
9. Vragen
1. Hoedeur is de Snörex? 495 euro
2. Hoeveel % mannen snurken er? 65%
3. Hoeveel % vrouwen snurken er? 35%
4. Hoelang gaat een Snörex mee? 5 tot 10 jaar
5. Wat is slaapapneu? Dat is een stop in de ademhaling
6. Hoe komt het dat de ene wel snurkt en de andere niet? Overgewicht, alcohol, 40 +
7. Wat zijn de gevolgen van het snurken? Moeheid, hoofdpijn, concentratie, verlies.
8. Hoeveel % verbetering kan de beugel aanbrengen? 100%
9. Waar wordt de Snörex gemaakt? Op het lap in het bedrijf
10. Wat is de site van Snörex? www.snurktu.nl
11. Kan men overlijden aan een vorm van snurken? Ja dat kan zeker.
12. Hoeveel weken duurt het maken van een Snörex? 2 tot 4 weken.
10. Slotwoord
Ik vond het leuk jullie meer over dit onderwerp te vertellen, ik heb er ook zelf meer van geleerd. Ik vond het een interessant onderwerp. Ik hoop dat jullie het een leuk onderwerp vonden en dat jullie er veel van geleerd hebben.
REACTIES
1 seconde geleden
P.
P.
leuk onderwerp
8 jaar geleden
Antwoorden