Naam gezelschap: Internationaal Danstheater
Naam voorstelling: Met handen en voeten
Plaats en datum van voorstelling: Gorinchem 24-11-00’
Theatersoort: Dans
A) Algemene theaterkenmerken
1- Aanvullende gegevens:
1a Namen van hoofdrolspelers: Saskia Franke, Elissa Gibbs en Armin Dorn
1b Naam van de regisseur/choreograaf: Glenn van der Hoff
1c Wanneer was de voorstelling voor het eerst te zien: 02-03-00’ in de Meervaart te Amsterdam
2- Het toneelbeeld
2a In wat voor ruimte vond de voorstelling plaats?
Theater
2b Waar zat het publiek? Had dat nog een bepaald effect?
Voor het toneel beneden + op het balkon. Zo kon iedereen het goed zien.
2c Beschrijf het toneelbeeld: decor, licht, attributen en kostuums. Hebben ze ook een symbolische betekenis?
In hoeverre had het toneelbeeld te maken met het thema
van de voorstelling? De achtergrond was gewoon zwart. In de voorstelling zelf werd op een gegeven moment een stellage gebouwd.
Licht was iedere keer verschillend. Er werden veel attributen gebruikt. Stokken, blikken, kisten, bouwgereedschap, bezems. Ze hadden niet echt een symbolische betekenis. De dansers hadden de hele voorstelling dezelfde kostuums aan, op een paar uitgezonderd.
Het toneelbeeld had heel veel te maken met de voorstelling. Het zag er als een werkplek/achterbuurt uit. Zo waren de dansers ook gekleed. Het was een groep dansende mensen op straat.
3- Muziek en geluidseffecten
Werd er gebruik gemaakt van muziek of geluidseffecten? Hoe
belangrijk waren ze volgens jou en waarom?
Ja, hele leuke, ritmische muziek. Deze muziek was heel belangrijk. Anders kunnen de dansers niet goed dansen. Voor het publiek is het ook heel belangrijk. Anders is het een stuk saaier om naar te kijken.
B) Kenmerken bij DANS
4- Waar gaat de voorstelling over?
4a Wat heeft deze voorstelling volgens jou vooral zichtbaar proberen te maken?/Wat is het thema?
De voorstelling heeft voor mij niets duidelijk proberen te maken. De voorstelling laat gewoon zien hoe leuk dansen is. Het thema was eigenlijk: Dansen met je hele lichaam.
4b Wat zijn de belangrijkste theatrale middelen om dat te
laten lukken?
Door goed te dansen en de gezichtsuitdrukkingen waren ook wel belangrijk. Zo werd het meer een verhaal: De goeie tegen de slechten. De muziek speelde ook een grote rol en het decor ook.
4c Hoe werden de centrale momenten vooral gepresenteerd? Zie je een bepaalde opbouw in de dans?
Heel krachtig. Ik zie eigenlijk geen bepaalde opbouw in de dans. Het was heel afwisselend.
4d Karakteriseer de belangrijkste rollen van de dansers.
Er was een groep van vijf dansers: de Grijzen. Deze groep bestond uit vier jongens en één meisje. Dit waren de slechten. Er was ook een goeie groep. De 2 groepen dansten tegen elkaar op. Er waren ook af en toe solo’s en parendansen.
5- Het bewegen
5a Probeer zo helder mogelijk de manier(en)/stijl(en) van
de dansen te beschrijven.
Met heel veel ritme. Heel het lijf is gewoon één en al dans en bewegen.
5b Hoe brachten volgens jou de dansers bepaalde emoties
over? Geef wat voorbeelden.
Die gezichtsuitdrukkingen waren echt fantastisch. Die mensen kunnen echt zo veel zeggen met zo weinig woorden. Vb. Er werd zogenaamd bij iemand keihard op zijn rug geslagen. Nou, dat gezicht dan.
6- Waardering
Wat vond je van de voorstelling als geheel? Van de spelers? Van het gebruik van de theatrale middelen? Waarom raad je een ander de voorstelling aan of af? Zoek naar kunstzinnige argumenten!
Ik vond de voorstelling ontzettend leuk. Ze lieten best veel verschillende dingen zien: tapdansen, breakdance, streetdance, etc. Het was heel afwisselend. De spelers dansten heel goed en gelijk. Niet alleen het dansen ging heel goed maar het acteren ook en dat is natuurlijk ook belangrijk. De attributen die ze gebruikten waren ook heel erg leuk. Ik zou een ander de voorstelling aanraden. De voorstelling is ook grappig. Maar is ook vooral knap wat die mensen allemaal kunnen. De muziek was ook heel leuk. Het sleept je eigenlijk mee, zodat je helemaal in de voorstelling zit. De dansers zagen er ook heel enthousiast uit. Het was gewoon een vrolijke boel.
Met handen en voeten
3.3
ADVERTENTIE
Hoe blijf jij online in balans?
Media zijn de hele dag om ons heen en dat is niet zonder effecten. Daarom staat de Week van de Mediawijsheid, die vrijdag is begonnen, in het teken van gezond schermgebruik. Hoe deel jij je schermtijd zo in, dat jij je er goed en gezond bij voelt? We vroegen het aan jongeren in deze video van HoeZoMediawijs.nl.
Lees meer
REACTIES
1 seconde geleden