Ben jij 16 jaar of ouder? Doe dan mee aan dit leuke testje voor het CBR. In een paar minuten moet je steeds kiezen tussen 2 personen.

Meedoen

De beste YouTube-leraar: Classica Nova

De beste YouTube-leraar: Classica Nova

In deze rubriek vertellen scholieren elke week over hun favoriete leraar op YouTube. De digidocent die hem of haar elke toets opnieuw een voldoende bezorgd. Deze week: Jesper (18) over Classica Nova.

"Samen met klasgenoten was ik aan het oefenen voor mijn examen Latijn. Het ging niet heel soepel, omdat we een paar teksten niet goed begrepen. Daarom gingen we online op zoek naar uitleg en kwamen we uit op het kanaal Classica Nova.

Het bleek voor ons een uitkomst te zijn: Otto heeft een rustige stem en legt duidelijk en op een niet te snel tempo uit. Zijn video’s bestaan uit pagina’s van Latijnse teksten waarover hij uitlegt en waarbij hij aantekeningen heeft gemaakt. Ik vind het zelf afleidend als docenten zelf in de video te zien zijn, want dan kijk ik minder naar de stof zelf. Daarom kan ik de video’s van Otto goed volgen. Saai zijn ze juist niet: de video’s hebben genoeg diepgang en door het feit dat ze overzichtelijk zijn raak je niet halverwege de draad kwijt.

Hogere cijfers

Ik vind het jammer dat we pas laat in het jaar zijn filmpjes ontdekten, want mijn cijfers voor Latijn zijn er zeker van omhoog gegaan. Helaas ben ik vorig jaar op andere vakken blijven zitten, maar daardoor ben ik nu al vanaf het begin van het jaar begonnen met video’s kijken. Elke keer als er een nieuwe video op Classica Nova staat, kijk ik 'm om bij te blijven met de lesstof. Otto is een veelzijdige docent die goed kan uitleggen en daarom vind ik hem ook zo te gek!”

Wil jij zelf een YouTube-leraar tippen? Stuur een mail met daarin je naam, leeftijd en favoriete leskanaal naar renske@scholieren.com. Is de docent nog niet aan bod gekomen, dan leggen we je uit hoe je er het beste een stukje over kunt schrijven. Geen zin om dat zelf te doen? We kunnen je ook even kort telefonisch interviewen.

Gepubliceerd op 27 september 2016
ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.