Plastische chirurgie
Echte schoonheid zit van binnen? Plastische chirurgie lijkt steeds meer de normaalste zaak van de wereld. Er zijn series zoals Extreme Makeover en Make me beautiful. In deze series kun je zien als je niet tevreden bent met je uiterlijk dat je daar dan iets aan kan laten doen. Tuurlijk laat je iets aan je neus doen als hij buitengewoon groot is. En ouderen die last hebben van rimpels laten zich behandelen met botox. Hoe gewoon is het eigenlijk om jezelf zo onder handen te nemen? In het jaar 2005 is schoonheid belangrijker dan ooit. Men wordt vooral heel onzeker gemaakt over het uiterlijk doordat de media ons steeds prachtige, perfecte plaatjes laat zien van mooie mensen. Make-overs zijn niet weg te denken uit de tijdschriften en televisie-programma’s. In de programma’s bijvoorbeeld zijn de belevenissen te volgen van een aantal kandidaten die door een team specialisten een gratis plastische operatie krijgen, gevolgd door een cosmetische nabehandeling. Naast de door iedereen te bekijken artikelen en programma’s draaien de beautycentra overuren. Men wil er aankomende zomer toch mooi uitzien in de bikini of zwembroek. Dus geen lichaamsdeel wordt gemeden.
Waarom plastisch chirurgie? Waarom zou iemand overwegen zijn/haar lichaam bloot te stellen aan de handen van plastisch chirurgen? en waar ligt de grens voor de toepassing van plastisch chirurgie? Je zou kunnen zeggen als het “probleem” niet aanvaardbaar is en als je er psychisch zwaar onder gebukt gaat…. Men is of denkt niet tevreden te zijn met een bepaald deel van het lichaam, en wil daar echt iets aan laten veranderen. Bijv. rimpels, hangende oogleden, of zelfs een tatoeage waar men later spijt van heeft gekregen. Of littekens van brandwonden die weggewerkt kunnen worden.
De behandeling Wanneer men heeft besloten zich te laten behandelen, moet er een geschikte kliniek gevonden worden. Het internet, de advertenties en reclames bulken van het aanbod. De behandelingen in klinieken zijn er in alle prijzen en maten, een kleine ingreep of een zware operatie. De behandelingen variëren per kliniek bijv.; een behandeling die begint wanneer een afspraak gemaakt wordt en eindigt wanneer de patiënt volkomen genezen weer thuis is, of alleen de behandeling/operatie op zich. Veel klinieken beloven bij aankomst een fijne, luxueuze sfeer. Dat u begroet wordt door vriendelijk, goed opgeleid personeel dat klaarstaat om aan al uw vragen en verwachtingen te voldoen. Dat de staf gedurende de hele duur van uw behandeling, en ook daarna, steun en begeleiding zal geven.
De tarieven De prijzen zijn dus ook afgestemd op de behandeling, deze variëren van enkele tientallen euro’s voor bijv. rimpelinspuiting tot vele duizenden euro’s voor bijv. een buikwandcorrectie. Bij sommige behandelingen kan een beroep worden gedaan op de verzekering.
Samenvatting: De meningen over plastisch chirurgie lopen ontzettend uiteen. Vooral de niet-christenen zijn voor plastisch chirurgie en hebben het geld er ook voor over. En vooral Christenen zijn tegen of fel tegen plastisch chirurgie, zij halen ook de eerder genoemde argumenten uit Bijbelgedeelten aan als de discussie zich voordoet. Er zijn ook Christenen die geen van beide partijen kiezen omdat zij aan de ene kant plastisch chirurgie noodzakelijk vinden als er medische klachten zijn. Zoals bijv. een borstverkleining bij overmatige rugklachten. Maar deze Christenen keuren het “mooier maken” van mensen af, omdat deze mensen willen voldoen aan het schoonheidsideaal.
Hoe denk ik erover? Ik vind dat als je echt niet ergens tevreden mee bent en als je steeds maar aan iets ergert je het ook gewoon weg kan laten halen. Soms is het ook zo dat je het gewoon een behandeling nodig hebt omdat je ergens een probleem hebt, bijvoorbeeld een moedervlek. Dit doe je dan niet om redenen om er mooier uit te zien maar gewoon omdat je er anders dood aan kan gaan.
REACTIES
1 seconde geleden